2023-11-14 1961 浏览
之前一直都想试呢间阿木台湾面,但因为经常大排长龙,所以都未有机会试到。今日可能因为系平日加上适逢下午茶时段所以未坐满,终于可以试吓啦!❇️红烧牛肉面 $74▶️汤底味道浓郁,但又唔会过咸。牛肉非常大嚿,虽然切得厚,但肉质依然软腍,而且好入味,面质爽口弹牙。❇️盐酥肉便当 $63▶️包括三款前菜小食,有菜莆、卤水蛋半只同埋花生烤麸肉燥饭多汁,虽然已经叫咗少饭,但都依然有一定份量,盐酥肉炸完后,入面肉质依然粉嫩,而且亦够腍,只系略嫌味道较淡,但可以自行另外再点枱上面的淮盐嚟食,味道就刚刚好了!❇️芝士肉松蛋饼 $45▶️我个人好喜欢食蛋饼,但响香港好难揾到一间真系做得比较正宗而且好食嘅蛋饼,但呢度嘅蛋饼比到我有惊喜,因为外皮做得好软熟亦唔会好厚,入面亦有蛋香,而且肉松份量都几多,真系做到贴近台湾食到的地道蛋饼味道👍🏻❇️台式炸大肠 $45▶️呢个小食亦系令我觉得好有惊喜的🤩!大肠外皮炸得香脆,入口脆卜卜,每一片的味道都好有咸香,唔会有内脏的怪味之余,亦唔会炸到油淋淋,而且份量都唔少,好食推介!👍🏻❇️热黑糖珍珠奶茶 (跟餐+$16)▶️唔会太甜,奶同茶的比例平均❇️热金钻凤梨四季春 (跟餐+$17)▶️有淡淡的凤

❇️红烧牛肉面 $74

❇️盐酥肉便当 $63
▶️包括三款前菜小食,有菜莆、卤水蛋半只同埋花生烤麸

❇️芝士肉松蛋饼 $45

❇️台式炸大肠 $45

❇️热黑糖珍珠奶茶 (跟餐+$16)
▶️唔会太甜,奶同茶的比例平均

❇️热金钻凤梨四季春 (跟餐+$17)
▶️有淡淡的凤梨香味,底层亦都有少少凤梨果肉,叫咗微甜,甜度刚刚好

餐厅虽然地方唔大,但胜在食物质素佳而且价钱唔贵份量亦多,难怪经常排长龙!
2023-11-13
用餐时段