2009-02-24
真係唔明點解食評咁高分, 滿心期望, 點知冇樣野係好食!!食左大部份都係魚生, 有:三文魚 - 梅o既, lum bat bat, 又簿, 真係未食過咁差的三文魚帶子 - ok帆立貝 - 凍冰冰, 又硬, 冇味鱆紅魚腩 - 比較ok劍魚 - 雪櫃味, 即刻要吐出來池魚 - 冇感覺三文魚子 - 冇鮮味, 又少, 得果幾粒腐皮 - 又係唔掂海鰻 - 凍凍地, 又係簿火焰三文魚 - 直情凍, 簿到死, 一d燒過o既感覺都冇! 平時會食到少少魚油味, 加埋未熟的魚生,果個效果match得好好! 但係佢一黎簿, 已經食唔到三文魚半生熟個feel, 再加上凍晒, 魚油果隻質感都唔會有!!! 差差!! 仲有食左甜番薯, 第一粒我覺得幾好食, 個皮脆脆地硬硬地, 有少少甜, 唔錯, 入面lum得黎係化, 有味! 不過我個fd 話好難食, 我初初都覺得怪, 點知, 食第二粒已即刻知原因, 個皮suppose係硬點知變左lum, 又變得冇味, 一舊怪怪地o既野, 都唔識形容!總括, 佢d野又唔係平, 就算人地好平的 x 壽司都冇咁難食, 佢又貴, 同板長板前差唔多錢, d 料又少過人, 扼錢, 最唔鍾意係
食左大部份都係魚生, 有:
帶子 - ok
帆立貝 - 凍冰冰, 又硬, 冇味
鱆紅魚腩 - 比較ok
劍魚 - 雪櫃味, 即刻要吐出來
池魚 - 冇感覺
三文魚子 - 冇鮮味, 又少, 得果幾粒
腐皮 - 又係唔掂
海鰻 - 凍凍地, 又係簿
總括, 佢d野又唔係平, 就算人地好平的 x 壽司都冇咁難食, 佢又貴, 同板長板前差唔多錢, d 料又少過人, 扼錢, 最唔鍾意係佢d 野係好難食! 以後都唔再食!!!