2020-05-11
疫情之下,我自己放假都好少出街,都係留係屋企食飯或者叫外賣,今日要去朋友到比野佢,所以就諗住買少少野食去佢屋企一齊食。網上見到有呢間餐廳係我朋友屋企附近於是就試下~LUNCH MENU都幾吸引,我就叫左個蒜香辣帶子意粉,隨套餐送凍蜜桃茶。有兩粒原隻大帶子,煎得金黃色,意粉份量都非常之足料,每一條都掛滿辣蕃茄醬,蕃茄味十分濃郁,酸中帶甜,後勁仲帶有少少香辣口味,非常之好食。我朋友就叫左蟹肉蟹膏炒飯,蟹膏同蟹肉嘅份量非常之多,真材實料。炒飯上面加上新鮮嘅蟹籽作點綴,食之前撈一撈,每一啖都充滿卜卜脆蟹籽、蟹肉同蟹膏,炒飯少至乾身,粒粒分明,入口有濃郁嘅蟹膏鮮味,我朋友係蟹膏控,佢對呢盒炒飯比左好高評價,仲話下次都會叫番呢個食。加$18可以升級特飲,我朋友就叫左杯雙重朱古力粗沙,香濃朱古力味,入口仲FEEL左有一粒粒朱古力粒粒,味道好濃郁,整個口腔都比朱古力重重包圍,好邪惡~我地仲叫左兩款小食試試,包括蟹肉忌廉薯餅同芝士黑松露薯條。蟹肉忌廉薯餅一份有4件,一咬落去忌廉立即流哂出黎,炸衣好薄身,所以食落去唔會好重粉味,反而有好香滑嘅忌廉同薯仔味,口感好細緻,有埋蟹肉,味道充滿層次感。由於我外賣拎
網上見到有呢間餐廳係我朋友屋企附近於是就試下~
我地仲叫左兩款小食試試,包括蟹肉忌廉薯餅同芝士黑松露薯條。
由於我外賣拎上去我朋友屋企,所以芝士黑松露薯條會腍左少少,但一食落去就知係用足料薯仔做,一啲粉味都無仲有好清香嘅薯仔味。黑松露味好香,未打開個袋都聞到好香嘅黑松露味。而且份量都真係唔少,食極都仲有。
外賣專門店我本來就無咩期望,但呢間真心令我有驚喜,大跌眼鏡,我朋友都話好好食。由於係即叫即做嘅關係,所以製作需時,不過味道真心值回票價,個人覺得媲美中高價西式餐廳。