2009-08-17 9 浏览
星期天的中午,喜歡睡至下午的我竟然晨早爬起身,再千里迢迢由新界去出尖沙咀,為的是citibank信用卡的午餐優惠。不過,有懷疑星期日既食物比平時差d。$117就可以一嘗用石頭煮野食既滋味,都算抵呀!1) 麵包4片 - 每人2塊,冇特別2) 西瓜汁 - 好多核,係咁吐核,好多人都話好味,但我又覺得唔夠甜,定係因為西瓜汁好新鮮所以唔會好甜?!3) 餐湯2/3碗 - 非常普通既西湯,忌廉湯之類,得半碗多dd, 覺得好少囉4) 牛肩肉2塊+青瓜1片+蕃茄半個+薯仔1舊 - 其實得覺得牛肉都幾韌,生既時候難切,熟左又有d韌。同埋我唔知點解,明明燒左好耐,佢都仲係紅紅地咁,所以都唔知熟左未。5) Häagen-Dazs 雪糕 - 雲呢拿味,好好味,但冇左果塊葉既~6) 凍奶茶 - 我個人覺得幾有奶茶味,冰既份量適中,唔會話好快溶哂搞到d奶茶稀哂。我同朋友食完都有一個感覺︰我地好趕、好忙,星期日既午餐,唔使趕住番工,應該好優悠先係既,但成件事變得好唔悠閒。可能因為佢講到明12點入座,1點半先交檯既關係? 又或者因為佢話舊石會熱45分鐘,我怕佢唔凍左煮唔到? 我覺得可能係因為佢一早放左2舊牛響塊石
$117就可以一嘗用石頭煮野食既滋味,都算抵呀!
1) 麵包4片 - 每人2塊,冇特別

我同朋友食完都有一個感覺︰我地好趕、好忙,星期日既午餐,唔使趕住番工,應該好優悠先係既,但成件事變得好唔悠閒。可能因為佢講到明12點入座,1點半先交檯既關係? 又或者因為佢話舊石會熱45分鐘,我怕佢唔凍左煮唔到? 我覺得可能係因為佢一早放左2舊牛響塊石上面,所以佢一黎已經 "炸炸聲",我地好驚舊牛會熟得滯。所以我地已經將一舊放左響隻碟度等一陣先燒,總之好似有d呢hea咁...點解唔可以生既牛分開放? 佢一早放哂上去,可能係等我地快d燒快d走....結果,唔使半個鐘就食完,唔明係咪因為唔慣晨早食咁多肉,唔係幾飽。
最好既其實係好玩,如果好想去呢間度食既,就可以首先平平地試下好唔好食至去食d正常餐,咁會好d囉!
d服務都算ok,唔會因為我地用呢個offer而對我地差左,因為果日差唔多full house,但我眼見只有1-2檯唔係用呢個offer。佢地亦會教下你點燒,都算係咁。我都幾中意佢地既細心,有為客人準備一條圍裙。
西瓜汁
燒燒燒牛