2021-05-15 859 浏览
早两日想去呢度食lunch,去到喺室外座位近门口位置有个waitress,我哋企喺𠮶度等佢等咗超过半分钟佢都冇理我哋,好似完全见唔到我哋咁,继续自顾自整理唔知乜嘢文件。我见远处有几张空枱,于是行去另一门口准备入去。奇怪嘅系我哋行到咁远佢反而见到我哋而且立即喝止,叫我哋行返去第一个入口探热同扫安心出行。我当时带住两只狗,我话我入去安顿咗两只狗再出嚟搞,佢冇出声不过个样好唔满意。 之后我哋坐低睇餐牌,我哋之前睇介绍话有pizza,但见餐牌冇,所以我哋再行出去问同一个waitress(当时餐厅室外位置只有一个waitress)有冇pizza,其实要答好容易,简单一句有定冇就得。但佢选择唔答,反而讲咗一句'wait'然后行咗去。我哋见佢好似好唔欢迎我哋咁,所以最后决定离开揾第二间食。

2021-05-13