餐厅: 鮮魚湯 (河傍街)
资讯:

2018-09-01 444 浏览
今日我同阿媽一起去鮮魚湯餐廳度食野,感覺到時間真係過得飛快啊,不知不覺就已經系2018年8月底啦。一日之計在於晨,食個靚既套餐先。花膠麵系列我媽媽覺得尼個麵真係好岩佢胃口,鮮魚泉既花膠麵的確確系好好味,花膠的味道比較濃郁,而且好有風味,幾正宗下,麵的話都吸收了醬汁的味道,麵本身可能會系比較有麵既香氣的,但係經過同醬汁的烹調之後就變得好軟而且入口覺得系精華,難怪阿媽成日無論去到邊度都講起尼個麵。另外食左個類似春卷既東西,入面既蝦好香,出面既皮脆得黎唔會油,好香口又好食系鮮魚湯餐廳食野的時候我們一般都會習慣點翻杯特飲,特飲不會太甜,飯後飲好岩,覺得系飯後再飲特飲真係人生一大享受呀。

一日之計在於晨,食個靚既套餐先。