2017-12-10
高枱高櫈,簡潔有型,卻坐得舒適,枱底有掛鈎方便客人擺袋。供應拉麵都幾多種,仲可以另外其他配料。麵亦可簡直 、曲、軟硬度、蔥、辣度。🍜特黑蒜油拉麵 $93黑蒜味唔算強烈,飲落唔會鹹。豬肩肉、豬腩肉都好香,我更愛瘦一點既豬肩肉,一黎脂肪較少,口感亦較爽口。溏心蛋既流心食落黃可以"漿"住個口,蛋味亦好重。曲麵麵身較彈牙,曲麵掛湯能力無直麵勁,配合濃湯會更夾。🍴+芽菜 $5份量好多,岩哂鐘意食牙芽既我。🍜特上海老湯拉麵 $98周六日既期間限定,湯底唔算濃,所以加多D胡椒粉同芝麻會更好食。湯表層加左好多櫻花蝦,除左更香仲令拉麵更有口感。相信普遍人都鐘意曲麵,但相對下我更喜歡幼麵。直麵無甘彈牙,但勝在好掛湯。🍴+厚切筍 $8爽脆滋味,多水分,好想再食多份。🍴日式煎餃子 $30肉餡豐富,餃皮表層食落似蒸餃,偏腍身,底層煎得金黃香脆。🍴蜜糖咖哩炸雞中翼 $40雞皮蜜糖味重,咖哩味唔算突出,雞肉嫩滑,好惹味。🍴炸紫菜墨魚嘴 $35炸得好脆,食落爽口Q彈,嫌表面粉皮太厚。🍴炸軟殼蟹 $45炸得鮮黃色好靚,食落鬆脆,味道較淡,沾上蛋黃醬、胡椒碎調味更滋味。🍹山梨桃梳打 $23🍹信州蘋果梳打 $23除左好香既
🍜特黑蒜油拉麵 $93
🍴+芽菜 $5
份量好多,岩哂鐘意食牙芽既我。
🍜特上海老湯拉麵 $98
🍴+厚切筍 $8
爽脆滋味,多水分,好想再食多份。
🍴日式煎餃子 $30
肉餡豐富,餃皮表層食落似蒸餃,偏腍身,底層煎得金黃香脆。
🍴蜜糖咖哩炸雞中翼 $40
雞皮蜜糖味重,咖哩味唔算突出,雞肉嫩滑,好惹味。
🍴炸紫菜墨魚嘴 $35
炸得好脆,食落爽口Q彈,嫌表面粉皮太厚。
🍴炸軟殼蟹 $45
🍹山梨桃梳打 $23
🍹信州蘋果梳打 $23
除左好香既桃、蘋果味,飲落唔會太甜。