上網睇依間既海南雞飯又平又好食 忍唔住經過試哂佢地既前菜主菜甜品同埋 果然冇令我失望!青木瓜沙律 $12 佢係用半個手掌咁大既膠兜裝住 雖然係細細個但係沙律係裝滿晒 一個人前菜份量係十分足夠裡面除左青木瓜再加左d辣椒粒 車厘茄同花生 味道好夠酸同埋辣 作為前菜都幾開胃 唔食得辣記得唔好唔小心咬爆粒辣椒粉紅水門雞飯 $36 份量唔少 有7件雞 肉質好嫩滑 一啲都唔鞋 有雞味唔覺有雪味 配佢地既汁 酸酸辣辣好惹味 油飯聞起黎有好香既薑味 食落都有雞油味道 總括黎講好值得食Grandma咖喱牛腩飯 $36 份量都係好夠 有7大舊牛腩配兩舊薯角同埋一隻蛋 牛腩一d都唔韌 每舊肥位煮到好軟腍 瘦既部分都唔會特別鞋 我食個盒飯都有幾舊瘦肉 如果全部都係腩位就正 咖哩汁好有椰香味 食落去係甜個隻 配薯角又係好好食正宗滷水豬手撈面 $42 因為叫左兩個飯 所以叫左依個豬手配粗面 依個面配左芽菜同酸菜 依個就麻麻地 首先個滷水有少少淡 令到個豬手都唔入味 然後豬肉既部位可以簡番好少少 食到有幾舊都係似煲湯瘦肉咁鞋 粗面質感正常 不過因為滷水冇味既問題變到面都冇乜味 唯一好既地方係酸菜加番少少味道芒果糯米

青木瓜沙律 $12

粉紅水門雞飯 $36

Grandma咖喱牛腩飯 $36

咖哩汁好有椰香味 食落去係甜個隻 配薯角又係好好食

正宗滷水豬手撈面 $42

芒果糯米飯 $18

用同沙律一樣既膠盒裝住 又係裝實哂 同出面食個d份量其實差不多 芒果有5大舊 有普通糯米同紫糯米 唔算好多汁 但係好甜 糯米飯好煙韌軟糯 食完好滿足

凍陳年柑桔蜜 $12

用一個膠樽仔裝住 size同罐裝汽水差不多 好有柑桔既酸味 唔太甜 有少少淡

嗰次坐個位冷氣機滴水 等野食時間都等左十分鐘左右 想食既朋友留意下~

總括黎講 依個價錢食到咁既質素出面好少見到 糧尾個陣可以諗諗佢

青木瓜沙律
粉紅水門雞飯