餐厅: 和牛燒肉一郎 (百誠大廈)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-07-06 368 浏览
难得平日约到朋友出去行街👯‍♀️同食肉兽朋友去左佐敦呢间日式烧肉店度医肚我地四点半左右去到,但原来佢地五点先开夜市所以我同朋友就系门口张櫈度坐左一阵🕟店员仲好有耐性咁同我地讲解menu入面既选择每款肉类都讲得好详细,超级专业👩🏻‍🍳听完讲解后,我地系等既期间好快就决定左食咩🛶舟 · 盛合 - $248每款肉都有2块,除左肉之外仲有几款海鲜分量唔会太多,每款又试到少少几好🎁🥩是日宝箱 - $218是日宝箱就好似抽奖咁,每日切既部位都唔同店铺会根据𠮶日最新鲜既部份作为宝箱既宝藏🐮是日精选就系西冷牛排🥩 系当日新鲜即切既西冷既雪花睇落唔算好靓,不过因为佢肥肉多烧过之后油分令成肉既口感非常滑嫩油脂同牛香都洋溢系口腔入面,非常满足🍣生牛肉寿司 (2件)- $78🍣牛大腹肉寿司(2件)- $118佢放埋同一只碟,我都分唔清边款打边款浅色𠮶款几好食,深色少少𠮶个款就比较韧第一次食生牛肉寿司,感觉都几特别虽然无左好浓郁既牛味同口感不过生牛肉多左滑溜溜既咬感同鲜肉味🔥炙烧寿喜烧寿司(2件)- $98呢个真系要赞!牛肉大块得黎又切得够薄店员帮我地烧左7成熟,牛肉烧过之后油腻出晒黎食落口有种入口即溶既感觉‼️加
难得平日约到朋友出去行街👯‍♀️
同食肉兽朋友去左佐敦呢间日式烧肉店度医肚
我地四点半左右去到,但原来佢地五点先开夜市
所以我同朋友就系门口张櫈度坐左一阵🕟
店员仲好有耐性咁同我地讲解menu入面既选择
每款肉类都讲得好详细,超级专业👩🏻‍🍳
听完讲解后,我地系等既期间好快就决定左食咩

🛶舟 · 盛合 - $248
每款肉都有2块,除左肉之外仲有几款海鲜

分量唔会太多,每款又试到少少几好
舟  ·  盛合

🎁🥩是日宝箱 - $218
是日宝箱就好似抽奖咁,每日切既部位都唔同
店铺会根据𠮶日最新鲜既部份作为宝箱既宝藏🐮
是日精选就系西冷牛排🥩 系当日新鲜即切既
西冷既雪花睇落唔算好靓,不过因为佢肥肉多
烧过之后油分令成肉既口感非常滑嫩

油脂同牛香都洋溢系口腔入面,非常满足
是日宝箱

🍣生牛肉寿司 (2件)- $78
🍣牛大腹肉寿司(2件)- $118
佢放埋同一只碟,我都分唔清边款打边款
浅色𠮶款几好食,深色少少𠮶个款就比较韧
第一次食生牛肉寿司,感觉都几特别
虽然无左好浓郁既牛味同口感

不过生牛肉多左滑溜溜既咬感同鲜肉味

🔥炙烧寿喜烧寿司(2件)- $98
呢个真系要赞!牛肉大块得黎又切得够薄
店员帮我地烧左7成熟,牛肉烧过之后油腻出晒黎
食落口有种入口即溶既感觉‼️加埋寿喜烧汁
炙烧寿喜烧寿司

🍛寿喜烧牛肉丼 - $68
除左烧肉之外,饭丼既配菜都有好多🌱
卖相五颜六色都几吸引;只系略嫌牛肉太少
烧牛肉丼

🍜博多豚骨拉面 - $68
谂住佢系日式烧肉店,贪得意地试左个日式拉面
不过我认为汤底唔算好浓,整体比较普通🥚
博多豚骨拉面

除左肉类之外,呢度既饮品、沙律同甜品面系自助
无论系饮品、沙律同甜品选择都非常之多😍
甜品有迷你水果芝士杯同埋香浓朱古力慕丝

特别推介朱古力慕丝杯,迷你size岩岩好
真系超浓郁朱古力奶味🍫!加上口感又滑

除左慕丝杯之外,呢度仲有超级多口味既雪条
有选择困难症既我望左个柜好耐⋯
最后简左一个甩左label 既雪条🍦

原本见到佢系绿色,以为系普通既抹茶牛奶雪条
原来无咁简单!食落都几有惊喜🙊🙊 咬开顶层既牛奶冰会有一层流心既炼奶
之后系抹茶沙冰,中间仲有少少红豆粒

几有层次同口感,不过个人觉得炼奶令整体食落偏甜
舟  ·  盛合
是日宝箱