2020-05-20
.第一次黎到西九龍文化藝術區放狗🐶,呢到環境幾好,不過帶狗黎嘅話最好都係揸車🚕。星期一至五食$200可以免費泊兩個鐘,正常$20/hr星期六日及公眾假期就$400先可以泊兩個鐘,正常$25/hr今次又搵到一間寵物友善餐廳,仲頭係黃店黎💛我見大部分人都係黎食熱狗同飲嘢,啲熱狗係用狗嘅品種黎命名,好特別😝Chihuahua 🌭 $68 唔好以為佢只係一個普通嘅熱狗,其實食落好有驚喜。上面有極多嘅bacon同cheese powder,再配埋佢嘅garlic Mayo (應該即係garlic powder)同埋法蘭克福腸,出奇地好食,啲煙肉粒都好脆,口感十足🤪。fish and chips 🍟 $108 本身對fish and chips真係無咩期望,諗住都係炸龍脷柳同埋炸薯條。點知食落發現佢唔係用龍脷柳🐟,不過就食唔出係咩魚柳黎,食落唔油又有口感,魚肉唔會散開。menu有寫到係用sustainable fish嘅。而佢用嘅係扭扭薯條,真係童年回憶都返曬黎💛!唔洗點ketup已經有香辣味,正😋blue lemonade 🍸 $48 雖然唔知佢嘅藍色係黎自嘜野
星期一至五食$200可以免費泊兩個鐘,正常$20/hr
Chihuahua 🌭 $68
唔好以為佢只係一個普通嘅熱狗,其實食落好有驚喜。
fish and chips 🍟 $108
blue lemonade 🍸 $48
雖然唔知佢嘅藍色係黎自嘜野,不過lemonade黎講都幾好飲,唔會太甜,呃like影相一流👍🏻。
banana smoothie 🍌 $78
smoothie黎講有少少貴,係用鮮香蕉打成嘅,都好足料,唔太甜,好fresh🤪
見到pocky咁想食,又難得有狗雪糕🍦買,就點左個ice-cream for dogs $98
價錢就真係貴架啦,揀咗鹿肉,味道要問返pocky🤣,不過份量都算幾多,有一盒,細狗應該食唔晒。
埋單岩岩好$400,再陪pocky玩多陣就走lu。
價錢有少少貴,不過依個地區黎講算係咁,仲有得坐出邊望住個海食嘢,環境又乾淨企理,真係好chill💛💛😌😌