2009-01-08 83 浏览
友人生日,想买个特别d既蛋糕,见到openrice d人个个都话帝苑酒店既chocolate truffle cake好食,而知道友人亦都喜爱朱古力,决定买呢个试试~去到fine foods,见到佢放d蛋糕唔多,再问问个服务生,佢都只系话得番blueberry cheesecake同芒果cake~当我失望既之际,佢叫我等等,问我几点要~之后就打去hotel个到问厨房既人重有咩cake剩~当我表示完我想要个chocolate truffle cake,佢又再打去厨房叫佢地整多个~~~好彩佢地都可以系我预计既时间之内做起,令我放下心头大石个chocolate truffle cake卖相特别,一望已经知道好浓朱古力味~2个大朱古力波波系空心既,做得好特别~除卖相外,佢真系有非常浓厚既朱古力味,好滑,唔会太甜又唔会太苦,令到朱古力迷会赞不绝口~个饼底唔厚,重有脆卜卜既感觉~总算系一个唔错既蛋糕

友人生日,想买个特别d既蛋糕,
而知道友人亦都喜爱朱古力,
决定买呢个试试~

去到fine foods,见到佢放d蛋糕唔多,
当我失望既之际,佢叫我等等,问我几点要~
之后就打去hotel个到问厨房既人重有咩cake剩~
佢又再打去厨房叫佢地整多个~~~
好彩佢地都可以系我预计既时间之内做起,令我放下心头大石

2个大朱古力波波系空心既,做得好特别~
令到朱古力迷会赞不绝口~
个饼底唔厚,重有脆卜卜既感觉~
总算系一个唔错既蛋糕

[食细细件已经好足够]