2018-12-26 279 浏览
上次黎嘅时候系年三十,大排长长长长长龙,所以放弃左,今日周一腹妈妈话想去工展,于是再黎挑战,时间尚早所以未见人龙,前一晚系openrice 个餐牌见到期间限定系柚子蜜猪扒,或者商户未更新openrice, 黎到见到嘅限定系葱油猪扒,any肥,一场黎到期间限定系咩都会点架啦,仲点左猪软骨同话梅花雕猪手。三碗饭都差不多时候黎到,猪软骨同猪手都系暖,只有猪扒系热嘅。葱油猪扒无论葱油定猪扒都系满满嘅,可惜葱油唔算香,不过猪扒真系一赞,厚肉但系软熟而且脆浆薄好香脆;猪软骨唔会煮得太烂,仲食到软骨嘅口感,我食到有啲猪腥味,不过酱汁带甜好好送饭;猪手够淋唔肥腻,猪手味道淡,周一腹妈妈话个汁好甜(因为啲汁淋左落啲饭度),搅到啲饭甜晒,食多两啖饭就觉得好腻。因为我咳所以搅到周一腹无得点佢最爱嘅咖哩,唯有好番揾机会再黎试
期间限定葱油猪扒
冲绳猪软骨