2023-06-02 143 浏览
今日約咗朋友食晚飯,佢到咗先,我叫佢發板,到咗個陣已經見到成枱食物😋😋佢叫咗啲刺身、壽司、牛肉、清酒煮蜆同串燒。前菜有牛蒡同中華沙律刺身同壽司,啲魚新鮮好新鮮。刺身入口即化,加埋啲醬油同芥末醬,味道好鮮美。壽司好好食,米煮得岩岩好,配上啲新鮮嘅食材,真係好味。再講牛肉、飯同烏冬,味道亦都幾好。牛肉好嫩,煮得恰到好處,再配埋烏冬,真係一流。烏冬好彈牙,湯底都唔錯👍🏽清酒煮蜆亦都好正,清酒嘅香氣同蜆嘅鮮甜口感好夾,而且份量十分大,好划算。脆炸魷魚圈亦都好好食。整體而言,呢間餐廳嘅菜式好好食,份量都幾足,而且價錢亦都好實惠。啲服務亦都好好,啲侍應都好細心,成日幫我哋添茶。如果你鍾意日本菜,呢間餐廳絕對值得一試。

佢叫咗啲刺身壽司、牛肉、清酒煮蜆同串燒。

前菜有牛蒡同中華沙律
刺身壽司,啲魚新鮮好新鮮。刺身入口即化,加埋啲醬油同芥末醬,味道好鮮美。壽司好好食,米煮得岩岩好,配上啲新鮮嘅食材,真係好味。

脆炸魷魚圈亦都好好食。