餐厅: 華星冰室 (克街)
资讯:

2015-02-20 1665 浏览
一早已听过大名鼎鼎嘅华星冰室,舅父成日都同我讲一定要试佢个校长多士但系公主我公司附近嘅华星午餐时间长期有人排队,仲唔系少人㖞,点等呀?今次一于同同事要去食佢个lunch先得,当然如果多人我地都谂住放弃不过真系好好彩,我地一去到就排头位,仲要唔洗两分钟我地就有位坐喇叉烧汤意茶记质数嘅叉烧同汤意咁嘅汤啦,唔咸但够味,都几好,但意粉真系好滑,𠽌一下就啜晒入口,正!公主我最钟意就系将只太阳蛋捞埋落汤度,等每条意粉都沾到蛋汁,充满浓浓嘅蛋黄味 校长多士呢个就系大名鼎鼎嘅校长多士,我地坐果个位完全睇晒个制作过程先响厚厚嘅多士搽上一大pat黑松露酱,然后再舖上芝士再拎去焗,哗~睇见都好想食食落口多士好脆卜卜,黑松露味系有嘅,不过当然唔系好劲好靓,但咁嘅价钱绝对抵食最紧要系芝士都系焗到好香口,夹埋一齐真系几好食!总结:其实净系个餐都已经好饱仲要有嘢饮,食埋个校长多士真系饱到无朋友呀,超满足

叉烧汤意
茶记质数嘅叉烧同汤意咁嘅汤啦,唔咸但够味,都几好,
但意粉真系好滑,𠽌一下就啜晒入口,正!

校长多士
呢个就系大名鼎鼎嘅校长多士,我地坐果个位完全睇晒个制作过程
最紧要系芝士都系焗到好香口,夹埋一齐真系几好食!