2025-06-18
呢間Cafe location都幾方便,喺香港大學站行5分鐘內就已經去到。餐廳採光度十足,俾人好溫馨舒服嘅感覺。仲要啲嘢食好有驚喜。佢嘢食飲品選擇豐富,全日早餐、意粉、多士、蛋糕等輕食都有。🧡香炒雜菇蘋果扁意粉配發達芝士呢一個係我個人今次最有驚喜嘅一道菜,佢係一款清新口味嘅意粉,酸酸甜甜再加埋脆口嘅Nuts ,佢各方面嘅味道平衡得好好,真係開胃又好食。🧡嫩雞胸佐香料茄子漬呢個雞胸都唔錯,雞胸嫩滑,佢係有啲似地中海菜式嘅味道,配以香料同埋茄子漬,上面仲有石榴同埋Yogurt,呢一個好食之餘,仲係健康人士之選!🧡Hojicha Latte焙葉味好香濃,飲落口好順滑,仲要有靚靚嘅拉花。🧡Yuzu Fizz 呢個柚啡湯力出邊又比較少見,咁樣配搭又幾好飲喎,佢柚子嘅味唔會掩蓋咗咖啡嘅味道,飲落去啱啱好。🧡香梨薑黃吉士蛋糕香梨味道比較多嘅一款蛋糕,薑黃係輕輕吊起嘅味,唔會話好重,佢呢度啲嘢食叫咗咁多款都唔錯,有水準同有心思嘅一間Cafe,值得支持!
🧡嫩雞胸佐香料茄子漬
🧡Hojicha Latte
焙葉味好香濃,飲落口好順滑,仲要有靚靚嘅拉花。
🧡Yuzu Fizz
🧡香梨薑黃吉士蛋糕