2021-01-26
近排見到OpenRice上面有好多飲食優惠,今日我決定去呢間新銅鑼灣新開嘅omakase ,呢到之後我想坐吧頭,侍應同我講好快會安排到俾我,其實都等到差唔多半個中,嘢食都上晒都未轉到吧頭坐,所以你見到我啲相,全部已經整好曬,而唔係一件件咁上,但係中間服務態度都幾好,不停在我加茶同細心問我想食啲乜嘢,心情好返好返啲,本身我係一個好鍾意食白子既人,之前其實又打過嚟問有冇白子,佢話有啲嚟嘅,之後過到嚟又話冇,我心諗可能晚市先有掛,算啦!我好鍾意前菜有安康魚胺同白子!超開胃同送酒。但可能成本比較貴掛,我食咁多間omakase lunch set都未必有講吓嘢食先,今日我嗌左一個omakase 餐同15貫壽司餐,個omakase 果五種刺身質素平均,唔會有食到新鮮嘅感覺,而我覺得佢嗰個豬手整得幾好食😋啲師傅都幾好傾,有啲有啲日本師傅咁😂唔想理你咁,所以服務質素到係我加分個位,個個壽司餐先睇落都還算可以,我朋友都未有太大點評,我覺得咁嘅價錢同質素,係可以下次再嚟食過嘅最後佢哋嘅清酒係好靚㗎!係一路斟酒一路變色