2018-03-26
呢間茶記,每日如常都會逼爆😭而早兩日有幸排到😍⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀見到幾乎全部客人既檯面都係招牌滑蛋飯當然唔能夠錯過啦!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣旺記冰室最初於銅鑼灣開設,作為茶餐廳而言,餐單中的選擇不算多,但勝在夠刁鑽,主打日本滑蛋叉燒飯,每日午餐時段都會大排長龍,開張不夠半年已經再於鰂魚涌開設分店,雖然業務擴張,但仍然能保持食物質素!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣溫馨提示:門口個短髮姐姐真係超級無敵有禮貌,仲要勁好笑容,簡直係五星級既服務,黎食個Lunch都感覺如沐春風😳😳⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀1⃣🇯🇵日本滑蛋叉燒蝦仁雙拼飯💲💭由於特地選用日本蛋,所以特別香滑😍💭蛋味濃郁且賣相吸引,令人食指大動🤤💭淋左甜醬油係面,甜得黎剛好襯托出蛋香😝💭叉燒軟身,唔會過鞋或似柴皮😍感覺新鮮💭蝦仁爽口,數量亦唔少😳但有陣急凍雪味💭不過瑕不掩瑜,整體味道係5星級😝⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🔘同場加映:絲襪奶茶都好有水準🔘不覺苦澀,幼滑中帶有茶香🤤🤤⠀⠀⠀⠀⠀◤旺記冰室
呢間茶記,
每日如常都會逼爆😭
而早兩日有幸排到😍
見到幾乎全部客人既檯面都係招牌滑蛋飯
當然唔能夠錯過啦!
💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💭由於特地選用日本蛋,所以特別香滑😍
💭蛋味濃郁且賣相吸引,令人食指大動🤤
💭淋左甜醬油係面,甜得黎剛好襯托出蛋香😝
💭叉燒軟身,唔會過鞋或似柴皮😍感覺新鮮
💭蝦仁爽口,數量亦唔少😳但有陣急凍雪味
💭不過瑕不掩瑜,整體味道係5星級😝
🔘同場加映:絲襪奶茶都好有水準
🔘不覺苦澀,幼滑中帶有茶香🤤🤤
⠀⠀⠀⠀⠀
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹