2018-07-18 117 浏览
因为同屋企人去大馆行,所以先会去中环呢类贵区食。。 去openrice揾到呢间越南/泰国餐厅,睇个餐牌又唔算贵,不妨一试。上到去先知原来系大台综艺节目入面试食既厨师真系好靓仔 见佢净系坐系度以为做生招牌,原来都唔系。。。。。多order佢就会去煮,仲会试味。我地3个人叫左牛肉米,鸡肉米,炸虾饼同埋札肉米纸卷,两杯冻咖啡。。 芒果晏昼已经无晒,无得食芒果糯米饭个店员好主张环保,佢话d菜系自己种,一次唔好叫咁多野食,可以分开几次叫,我地都分左3次叫野食。。 哈哈。。 同埋问咩答咩,服务好好!牛肉米粉个汤底系牛肉煮的,咁又真系好香牛肉味,我嫌牛肉un 左少少;牛丸好弹牙,又够味,比出面好食。米粉系劲正,出面真系食唔到。。因为好烟韧,无好行果d粉味。鸡肉米粉个汤底系椰子鸡汤,个汤底超正,家姐系饮晒成碗汤,share 左少少比我。。但系我已经想食佢果个。。 可惜我唔钟意食鸡肉。。无食过鸡肉,所以不作评论。炸虾饼好热好脆,真系有虾肉,又厚,应该真系手打。。跟果个酱有少少酸,应该都系自己整。。我觉得加唔加酱食都好正!最败北系札肉米纸卷,因为d菜有点儿苦,成个卷又无咩味,所以个酱又唔系好够用。。 冻咖
真系好靓仔

米粉系劲正,出面真系食唔到。。因为好烟韧,无好行果d粉味。

鸡肉米粉个汤底系椰子鸡汤,个汤底超正,家姐系饮晒成碗汤

冻咖啡睇起黎比较深色,以为无咩奶,但系饮落去其实系岩岩好,又唔多冰,就算我食得慢。。最后都唔会变水沟咖啡咁。。 虽然呢度系主张环保,但系佢地用纸杯装野饮,就有点奇怪。。。。。。。