2020-07-22 778 浏览
姐夫好早介绍咗我哋喺湾仔附近有一间好受外国人欢迎嘅burger!!个名叫汉堡 Honbo 💕不过今日受疫情影响嘅关系 我哋就决定叫外卖 拎返去男朋友公司食!! 姐夫喺外国大都话其实香港真系好少见到啲咁正宗嘅牛肉burger☺位置虽然唔算好易揾但系喺金钟地铁站行过去都系5分钟到😎我哋首先要咗一个Double Cheese Burger 成个burger嘅份量都好大个 入面除咗有牛肉 芝士 生菜 佢哋特制嘅酱汁添!💕而且佢哋汉堡个包就用牛油烘底整过真系好正 加上牛肉嘅份量好大旧 好juicy !!!😛另外一个就叫咗佢哋经典 HONBO 1.5 个burger都好大份量!🥺顾名思义1.5即系佢哋返牛肉系1.5倍厚所以成个包真系好适合男仔食 我男朋友都赞不绝口😎热辣辣新鲜出炉 牛肉嘅肉汁都仲好新鲜感锁咗喺入边 加埋其他配菜 成个burger都好有外国风味 喺香港少见难得之作 🥰之后我哋就要左啲薯条🍟先第一个系芝士薯条 新鲜炸起嘅薯条大大兜 面就林左芝士酱 ! 好味呀 🥔第二个就系炸番薯 佢哋嘅番薯甜味十足而且个皮仲好脆🍠嘢饮第一杯就要左柠檬茶 佢哋应该系自己整嘅 柠檬味够晒酸用嚟送bu
个名叫汉堡 Honbo 💕

不过今日受疫情影响嘅关系

我哋就决定叫外卖 拎返去男朋友公司食!!

位置虽然唔算好易揾但系喺金钟地铁站行过去都系5分钟到😎

我哋首先要咗一个Double Cheese Burger

而且佢哋汉堡个包就用牛油烘底整过
真系好正 加上牛肉嘅份量好大旧 好juicy !!!😛

另外一个就叫咗佢哋经典 HONBO 1.5
个burger都好大份量!
🥺顾名思义1.5即系佢哋返牛肉系1.5倍厚
所以成个包真系好适合男仔食 我男朋友都赞不绝口😎

之后我哋就要左啲薯条🍟

第二个就系炸番薯 佢哋嘅番薯甜味十足
而且个皮仲好脆🍠

嘢饮第一杯就要左柠檬茶 佢哋应该系自己整嘅 柠檬味够晒酸用嚟送burger就啱啱好

之后额外就要左一个可乐 🥤

呢一间就系一定会再返嚟因为价钱抵 品质亦都同外国差唔多而且够份量真系好好味🍴
  • Cheese Fries
  • Honbo