2020-09-19 758 浏览
好多年食过铜锣湾果间嘅「常餐」觉得麻麻地。今日经过见到都谂左阵先决定试多次,谂住咁多年点都有啲改善挂。点知今次更失望。我都系食「常餐」。但问题如下:多士:算系成个餐最好食,但无乜牛油香味,作为厚多士,厨房搽牛油唔搽啲「角位」。但我地食厚多士第一口必定由多士的「角位」开始食。睇得出整包嘅有啲求其。但低处未算低....火腿炒蛋:一望啲炒蛋,散晒好似烂晒咁,见到已经唔开胃。一食落去全部都系油,系油浸蛋多过炒蛋。炒蛋身为重点嘅食物最令人失望。叉烧意粉:意粉好硬,明显煮得唔够熟。叉烧仲系有阵雪味,仲有肥膏痴住,食两口已经唔想食。完全无叉烧嘅香味。总结:比好多年前更加难食。完全无heart去做。而仲要收48蚊唔平,我情愿坐车出去食澳牛仲觉得值得。唔会再食华星。

我都系食「常餐」。但问题如下:

2020-09-19