2020-07-13
泰菜同日本野一樣食極唔厭㗎💛有冇人都係咁-呢間元朗嘅小曼谷野食份量都好多💕lunch set仲要幾抵!【青咖喱牛腩飯】$58 個咖喱都幾香,略嫌牛腩係粒,不過如果係靚嘅坑腩崩沙果啲超碼都要加多一舊水😂所以呢個價錢又有湯又有野飲算好好😛我半價轉左椰青😋【細酸辣鳳爪】+$23 跟餐加配左小食,偏辣幾惹味🌶但唔多鳳爪🤭-除左午餐,我地仲叫左啲單點🥣【泰式鐵板蠔餅】$108 炸到金黃色,真係好鬆脆🤔蠔嘅尺寸都唔太細,數量尚可唔會啖啖有蠔,整體都唔錯😳但真係好有罪惡感啊😫【泰式咖喱法包軟殼蟹】$158 個咖哩加埋蛋真係超正,送蒜茸包同飯都一絕😬軟殼蟹中庸之道🦀份量都幾大🙃之前喺第二間餐廳見過將半個包拎出嚟整蒜蓉包放係面,外脆内軟💓咁比而家成個包都係比汁浸住變韌,可能會來得更好吃呢💛=========================小曼谷泰國美食地址:元朗教育路50號兆明樓地下A號舖=========================想睇翻同類型🍴👇🏼#Snappy泰式#Snappy做到中產啦#Snappy黃店想睇翻同地區🚩👇🏼#Snappy元朗#Snappy九龍城
=========================
小曼谷泰國美食