2023-04-09
位於尖沙咀韓國街十分當眼嘅位置,每次行過都一定會見到佢!今次試咗佢嘅烤肉dinner(要記得佢分咗兩間鋪,一間專食烤肉一間專食熟食,千祈唔好去錯!)鋪頭入面都有好幾個韓國人嘅waitress,所以感覺十分authentic🤣見到夜晚時間會有好多人選擇嚟呢度飲下酒聚聚舊,好熱鬧一啲冷場都冇!豬肉拼盤完全俾佢嘅份量嚇親!係半張檯嘅大細😂裡面有齊五花肉、護心肉、豬頸肉同五花腩,絕對係肉肉狂嘅天堂!而且佢仲隨拼盤附送咗個韓式大醬湯,熱辣辣用嚟送飯一流😜牛舌牛舌係薄切嘅,雖然肉質唔係最上乘,但都係一咬就斷嘅口感!而且佢嘅牛味都好濃郁,性價比可以話係十分高👍雪濃湯係另一道好地道嘅韓國菜式🥰最鍾意佢入面滿滿嘅牛肉片,塊塊都係厚切之餘仲好香,底下仲有粉絲,完完全全吸收咗湯嘅精華,食完真係會勁飽😂
豬肉拼盤
牛舌