2009-06-03 21 浏览
尋晚個好姊妹生日, 諗左好耐終於去左泰味村,因為貪佢收得夜同埋有室外坐 !!我地一行六個人,叫左一個四人餐, 4 碟生蝦剌身, 咖哩牛肉, 雜錦拼拌, 蒜蓉包, QQ薄餅, 一打串燒, 仲有啤酒 & 紅酒 !!佢呢度 D 生蝦比其他地方貴,不過好似比出面既大隻 D 同埋爽 D,個四人餐就有碟豬頸肉, 炒蜆, 炒雜菜, 泰式鳳爪, 蝦醬炒飯同埋冬陰公,冬陰公味道偏酸, 如果唔食得辣可以試(我個人就覺得唔夠辣),炒蜆就大家都讚, 不過一定要即食, 個多士好快"林",QQ薄餅就好硬, 紅咖哩牛肉就普通( 因為本人鍾意食炒蟹個種咖哩汁多 D) ,如果帶紅酒去開要收$50 , 所以無帶去,結果係個度叫左兩枝$165既,我 D 朋友話味道 OK , 不過價錢就..........(因為好似百佳有得賣, 唔洗咁貴 !!)我地飲開有隻百佳野只要幾十元,早知帶枝酒去開比埋開瓶費都仲平靚正 !!啤酒就有好多選擇(30多款), 我地就好似試酒家咁,每款要一枝開出來一齊試(溝酒溝到爆),有隻我地改左佢個名做香片( 因為飲落口好香 ),前前後後試左十幾種( 因為有 D 果汁味同埋平日成日飲開既都無要) ,啤酒總

尋晚個好姊妹生日, 諗左好耐終於去左泰味村,
因為貪佢收得夜同埋有室外坐 !!

我地一行六個人,
仲有啤酒 & 紅酒 !!

佢呢度 D 生蝦比其他地方貴,
不過好似比出面既大隻 D 同埋爽 D,
炒蜆就大家都讚, 不過一定要即食, 個多士好快"林",
如果帶紅酒去開要收$50 , 所以無帶去,
結果係個度叫左兩枝$165既,
我地飲開有隻百佳野只要幾十元,
早知帶枝酒去開比埋開瓶費都仲平靚正 !!
啤酒就有好多選擇(30多款), 我地就好似試酒家咁,
每款要一枝開出來一齊試(溝酒溝到爆),
有隻我地改左佢個名做香片( 因為飲落口好香 ),
啤酒總數飲左大概廿幾枝再加 2 枝紅酒,
埋單 $1940 (好似幾貴) , 除 5 每人$400,
不過諗真 D 都差唔多啦 !!
平時食餐飯每人都要$1XX, , 如果有下場飲埋酒計埋條數都一樣,
當然我地係個度已經死晒唔可能有下場啦 !!
我地坐室外個 feel 幾好幾舒服,
之前有人話呢度有曱甴, 你坐室外有都唔出奇啦!!
因為我地都見倒, 侍應姐姐仲講笑話係佢養既,
姐姐見倒我驚就用黃金右腳踢走佢, 比十個勁字佢 !!
最衰就係我地唔小心打破左隻紅酒杯, 要煩倒姐姐 , sorry!!
先前有人話過姐姐好細心, 知有人生日就係個甜品加枝爉燭先上,
姐姐真係底錫 !! 佢仲介紹左佢地隻貓貓 " 丁丁 " 比我識 !!
泰味村
生蝦刺身+拼拌