2019-01-02 854 浏览
今日同女友去左尖沙咀濕平,行到大滿足後就梗係去醫埋個肚先啦,聽朋友講附近有間放題一度要嚟試下,好,今日就等我會一會你先! 因爲我地嚟得早既關係所以吾洗等位,咁放題就梗係吾好蝕快手點嘢食啦,先嚟個刺身食下,全部材料都非常新鮮,特別係個海膽刺身,新鮮到不得了,加塊紫菜一齊食真係無得輸另外我至愛既三文魚十分肥美,完全吾係將貨就價果啲,一食便知龍與鳳 咁之後就梗係到依度既主食~和牛啦,一見到賣相完全一流,亦都好細心咁分開曬吾同部位既牛俾你睇,包無食錯至於味道方面就真係無得彈,食入口好似即溶咁,完全將牛既味道表現曬出嚟 海鮮方面亦都有好多選擇,全部都勁新鮮,不過略嫌吾夠大隻,如果啲蝦或煮蜆再大隻一個size就一流喇 另外不得不讚下個烏冬,一般對放題既烏冬都無咩期望,但係依度就真係整得好好食,特別係個湯勁好飲,攪到我都隊左兩碗 一邊食既途中忍吾住已經打左俾個朋友讚佢無介紹錯,下次一定再嚟擦餐爆既