2018-11-18
呢間餐廳歴史悠久,裝修後都無黎過,最近朋友提起呢間餐廳,推介佢既凍檸茶,就黎試下。叫左兩個鐵板餐配黑椒汁,一個係西冷扒,另一個係牛仔骨拼牛扒。個餐包餐湯跟餐包同一杯野飲。首先黎餐湯,夠熱,辣味夠,酸味多返d就更好。配既係牛油法包,個包都熱熱地,不過烘得唔夠脆。到鐵板出場西冷扒- 有差唔多成塊鐵板咁長,而且好厚身。我要五成熟,廚師真係有控制到熟度,切開塊西冷,顏色有層次,外層淺啡,中間粉紅色,西冷好厚,食落去鬆化牛仔骨拼牛扒- 牛仔骨同牛扒各一塊,都好大件。 牛仔骨都鬆化好味,無肥膏又多肉,當然就無西冷咁厚身。另一款牛扒相對就差d, 入口無咁鬆軟,但都可以既。黎埋餐飲,叫左凍檸茶同熱檸水。我本身好怕澀味,所以從來唔會叫檸茶,今次朋友推介,就試下。檸茶無澀味,清得黎飲到茶味,唔太甜,檸檬無苦味,好飲。以後黎呢到食飯,我就可以叫凍檸茶飲啦熱檸水平時我就成日飲,今次呢杯我都擺左一陣先飲,但檸檬都無出苦味除左鐵板,呢到晚餐都有小餸同炒粉麵,之後有機會會再黎試。
到鐵板出場
除左鐵板,呢到晚餐都有小餸同炒粉麵,之後有機會會再黎試。
西冷扒