2014-10-10 777 浏览
以前系美国读书既澳门roommate 来香港,一向钟意食Thaifood既佢,前一晚已经打比我话要带佢食泰国野,所以我就话不如去九龙城食金宝啦!7:00去港澳码头接左佢之后,男友立即开车过去九龙城,条街full哂,好彩有代客泊车,方便!等左15分钟有位了......入到去闻到好香,地方唔算大,但好多人,D位有点窄Menu好多选择,样样野都想食,我地3个人都好肚饿,叫左成枱野食~食thaifood,我必定order椰青,一人一个好青甜!泰式生虾,好好食,无得输!卖相其实非常好,D虾好新鲜同爽口,上面有好多生蒜粒同辣椒,加埋个汁咁食好o醒胃同埋好match,虽然食落系有D辣,但食完有继续食既冲动个人不太喜欢吃虾膏,但朋友话OK,入边系好多虾膏而且好香浓,一咬落去系会流出来!炭烧猪颈肉!真系烧得好香口,外皮烤得有小小香口,肉质都好柔软,好juicy!加埋个泰式辣酱真系无得顶!E个金边粉真系唔正宗,好似出边好普通既炒面咁,失望!最唔明点解会有豆腐粒系入面lolll整体上食物既味道都还可以既,不过环境卫生有待改善,价钱方面系好抵!下次会再黎食!

食thaifood,我必定order椰青,一人一个好青甜!
生虾
虽然食落系有D辣,但食完有继续食既冲动
酱爆虾丸
炭烧猪颈肉
加埋个泰式辣酱真系无得顶!
泰式金边粉
E个金边粉真系唔正宗,好似出边好普通既炒面咁,失望!
最唔明点解会有豆腐粒系入面lolll

下次会再黎食!
2014-10-01
等候时间
15 分钟 (堂食)
生虾
炭烧猪颈肉