2023-09-19 57 浏览
《K-palace》📍黄埔站一行入嚟就觉得系一间好地道式的韩式餐厅,入面有好多韩国菜&烧酒的poster,同meow小编喺韩国嘅时候食过嘅韩式地道餐厅一样(。ì _ í。)依间韩式餐厅的其中一个加分位系,佢会一直播小编识听嘅韩文歌🤣🤣🤣所以都觉得好有亲切感(#^.^#)💜酱油蟹饭🦀🥢 💰$188一上碟系见到有一只酱油蟹🦀好整齐咁摆放咗喺个碟度,成个色泽都好新鲜&靓,隔离仲有一碗韩式紫菜饭🍚~本身Meow小编第一次食酱油蟹,谂住系就咁弄啲肉出嚟再捞饭,然后老板见到就好热心咁教我要点样jit 啲蟹肉去紫菜饭度,然后再搅拌去食↖(^ω^)↗当第一啖食𠮶个酱油蟹拌饭,第一个感觉系一定要捞埋啲酱油! 因为咁样先至可以辟到啲腥嘅蟹肉味! 之后再捞埋将所有配料一齐食好新鲜的蟹膏蟹肉,再拌有浓浓的酱油味,令到成个紫菜饭的口感急急提升(>^ω^<)💜无骨酱油炸鸡🐔🥢 💰$198一上碟系见到有好多件炸鸡块,炸鸡外皮脆脆地,一咬落去肉质系好鲜嫩,几juicy,一啲都唔鞋🤭😝有一个惊喜位系佢有比到四条韩式年糕! 咬落仲要系好坚韧有咬口🫢真系好值得加分(*^o^*)🫶Ig account: me
《K-palace》📍黄埔站

💜酱油蟹饭🦀🥢 💰$188