2020-10-31 62 浏览
成年无去过旅行,真系好挂住泰国。咁知道北角新开左依间橙象,所以就去试下。咁依到好大好阔,坐得好舒服。咁睇完menu,真心好多选择,见到佢每日都有个$1既today special,咁我当然要试下啦。今日星期三,加$1要左个酸辣去骨凤爪沙律。本身以为$1唔会大碟得去边,点知系正常size。佢好入味,酸中带甜再加少少辣,所以系好开胃,你系会不停想食!好彩佢份量够多,所以好够食。个只味真系好有泰国既味道。冬阴公汤底明炉乌头鱼。条乌头好大条好滑,系岩岩好离骨,仲要系大小岩岩好放得哂,最正既系佢放左D香茅系底,所以煮到条鱼有冬阴既香辣再加香茅既香。之后都有好多菇,成件事好夹。之后再比多碗冬阴汤比我,饮落个味完全唔hea,系真系自己煮,好够味!咖喱海鲜脆包盅。咖喱系正宗泰式咖哩,好彩佢唔系好辣,仲要加左D蛋,成件事即刻升华左。之后佢入面有青口,虾,鱼,全部都好入味,加埋咖哩真系一流。个包唔会太硬,切细佢之后再点咖哩食又系一绝!椰汁珍多冰同埋特选椰青。椰汁珍多冰唔会太甜,唔会太假,好有椰香,珍多冰唔会太甜。而个椰青真心一流,好清甜好fresh,饮哂之后再食埋D椰肉,真系好想去泰国!
酸辣去骨凤爪沙律
冬阴公汤底明炉乌头鱼