2023-07-17 670 浏览
喺呢頭返工都唔知原來有一間咁嘅拉麵店,開喺呢度唔起眼。我都係上網見到佢嘅黑色麵就好有興趣,每次見到啲黑色湯底同麵都會好想試😂跟住食到一嘴都黑好似中毒咁。講返正題,呢度嘅拉麵可以按自己喜好去吃麵。麵嘅軟硬、醬汁多少同有冇蔥。我自己就揀硬麵正常醬汁同多蔥嘅墨汁黑松露拉麵。$88有叉燒同半隻蛋,算係咁,不過我就嫌蛋熟左啲。麵方面,餐廳話係用日本嘅拉麵,係自己拉。的確係同平時食開嘅唔同,麵質比平時嘅軟身少少,其他嘅我真係食唔出。湯底方面我嫌淡左啲唔夠濃,整體黎講係好食唔錯。舖頭裝潢好簡單,仲有啲日本 figure圍住個廚房,相信老闆真係好愛動漫嘅人,另外亦睇到老闆份堅持,成間舖整到好似去左日本咁。

我自己就揀硬麵正常醬汁同多蔥嘅墨汁黑松露拉麵。

2021-08-04