1K
2020-11-17 59 浏览
A tavola bar & grill價錢💲: $130/ $135/ $58好味程度😋: 3.8/5服務🍴: 3.8/5環境🗾: 4.4/5性價比🥢: 3.6/5回頭率😚: 3.6/5-將軍澳海濱開左好多新餐廳,而家開埋donki簡直係帶動人流,多左人地去😆不過個邊又真係幾好feel,可以比你坐出面吹住風飲住啤酒咁chil🤩 去開donki就一於試下附間的餐廳,今次揀左A tavola bar & grill! -呢間好黑又有個大酒吧枱咁,完全係外國的隔局,而員工都係講英文多。我地2個人叫左一個細pizza,Butcher best,呢款係bbq sauce配火腿、辣肉腸、雞胸、煙肉同牛肉,完全係中意食肉的人的首選😂pizza要左厚批,但唔係pizza hut個隻咁厚,佢有小小厚度得來個底幾脆,唔會覺得好heavy,又好似食緊包咁👍🏻 bbq醬好濃,加埋各種肉類真係好滿足。呢款幾好,個餅底厚度掌握得好啱🤓-另一款主叫左beef lasagna,好小係街叫千層麵因為怕好漏。但今次呢個又唔係好覺!佢好多芝士,每一層都有mozerella,好容易就拉得起絲🥰有3層麵到,麵皮煙韌,但就唔太
A tavola bar & grill
價錢💲: $130/ $135/ $58
好味程度😋: 3.8/5
服務🍴: 3.8/5
環境🗾: 4.4/5
性價比🥢: 3.6/5
回頭率😚: 3.6/5

另一款主叫左beef lasagna,好小係街叫千層麵因為怕好漏。但今次呢個又唔係好覺!佢好多芝士,每一層都有mozerella,好容易就拉得起絲🥰有3層麵到,麵皮煙韌,但就唔太薄。每一層中間再夾住好多肉醬。肉醬好濃茄又夠酸,所以唔係好漏😗牛肉除左醬仲有小小粒的口感,好味😋 但唯一挑剔就係啲邊焗得太過火,搞到好硬,焦晒食唔到😨 但其餘都ok!

最尾仲有個tiramisu,呢款就覺得唔係太正宗。首先成舊都比較硬,mascarpone cheese唔夠軟滑同香。cream cheese的份量都比較小,雖然個layers幾靚😂 同埋佢的手指餅比較似蛋糕質地,重點係唔覺酒味,整係濕濕地但冇咩味😭同埋佢個面除左可可粉,仲有肉桂粉咁,好唔中意肉桂味的我就覺得唔太夾🙈 但整體主食都好正既,氣氛又好,幾啱慶祝🤪 係個甜品差小小。