2020-03-29 81 浏览
今日系正苦实施限制食肆四人以上要分枱/枱与枱之间要有至少1.5米距离/客人数量唔可以超出可容纳一半/要提供消毒搓手液/要同客人量体温⋯⋯⋯⋯⋯种种对食肆嘅限制当然有好多声音啦😞宣布要实施嘅时候我先担心紧我嚟紧最想去嘅炳记会唔会因为太麻烦而决定唔开门算数呢?因为我见唔到佢响IG 有咩update消息,忍咗两日唔出街终於今日顶唔顺要出去行吓🤣终於饮到我好想饮嘅奶茶啦!好开心😃唔知点解食极都唔厌,反而贵嘢卖相好精致食一次就唔会再去食!从来都未见过既境象-有消毒搓手液提供,重要喺度量体温🤒️其实最想系黎饮杯丝䌩奶茶,食件多士,其实唔清楚实际呢啲措施有冇用,不过我可以好肯定对於炳记来讲应该冇乜大影响,如常有人排队。食物质素方面,仍然保持喺我既standard以上,多士仍然内脆外软,冇一次失手。奶茶当然系大爱嘅原因啦!
从来都未见过既境象-有消毒搓手液提供,重要喺度量体温🤒️