2021-04-12 54 浏览
好耐无去观塘觅食,因为朋友系观塘返工,佢话最近观塘有个地方好似food court有好多唔同既餐厅进驻,好多都系小店,唔洗下下食连锁店咁厌。最近我地拣左间叫pizza pan,见有人排队又好多人叫佢外卖!一睇餐牌,d价钱都几抵食,我地叫左个2人套餐,都只系150蚊左右,前菜有鸡翼2只加蒜蓉包2块,主食方面就叫左个classic Italian pizza同松露酱帕尔玛火腿意粉,另外加两杯饮品!个鸡翼都唔错,好juicy~不过个蒜蓉包就不过不失,无咩特别!但个classic Italian pizza真系令我好喜出望外,佢里面有齐芝士、香肠、菠菜同意式香草汁!虽然芝士好足但完全唔会油腻,而且个饼底系超级无敌,唔厚实而且无油好干爽,真系比连锁店正好多,重点系个价钱真系cp值劲高!至于个松露酱帕尔玛火腿意粉,都好唔错,有cafe ge水准,但相比之下个pizza真系好突出!大家真无要去试试,如果我住观塘附近,应该会不停叫佢外卖