2019-04-22 133 浏览
餐廳分兩邊,一邊應該是食熱食,飯或意粉之類;另一邊裝修得比較女性化,有甜品及蛋包飯供應。友人約我去女性化那邊等,半自助形式,所以自己入去找位置坐,一坐下,那位侍應拿着餐牌過來問我,你點了餐沒有?我説:我正等朋友,待她來後才點餐。她說:要點這餐牌上的食物,才能坐這裏。第一印象已經不好。到櫃面點完餐後,想要會回收據,看看每份餐幾多錢,他們說:要跟着這單出餐,出完後才能給我😠你咁大間公司,唔可以印多張單自己內部使用。最後不了了之,單都冇埋🤬朋友叫了杯泡沫咖啡,真是只送來杯咖啡來,糖又冇,茶匙又冇。我叫了壺花茶,位侍應搞嚟搞去都放唔到壺茶在我枱面,我幾驚佢揸唔穩壺茶,從個蠟燭座上掉下來燙親佢。幾經辛苦分拆了個蠟燭座,之後再放回壺茶在枱上,然後冇杯😅輪到嘢食!上了湯,即刻上意粉,噤都唔緊要, 唔問都唔俾餐具。問佢攞胡椒粉,佢話我哋餐廳冇胡椒粉,只有鹽😱🤬你廚房冇胡椒粉點煮飯啊!我朋友是常客,可以用咖啡卡換個蛋糕給我吃,有兩款蛋糕可以換,而我想要那款蛋糕已沒有,佢居然同我講叫我明天再來過,而沒有叫我試下其他蛋糕😅其實我唔介意花錢買蛋糕,我都見到有一款幾吸引,但你叫我明天來,我就聽你講,唔買。

你廚房冇胡椒粉點煮飯啊!

南瓜湯
花茶