餐厅: LAB EAT Restaurant & Bar (金巴利道)
资讯:

2018-11-21 6406 浏览
食过旺角分店觉得唔错,上openrice睇下原来尖咀好评更多,梗系要嚟试下~黑松露野菌忌廉汤 - 浓郁菇菌味道龙虾汤 - 亦十分浓郁,有粒粒虾肉,饮完食欲大振瑞士传统热溶芝士配新薯及火腿 - 一大旧芝士热溶之后喺面前拨上去啲沙律菜呀薯仔呀火腿呀咁够晒live,芝士唔咸入口味道啱啱好,薯仔够鲜嫩海胆蒜容多士 - 好大粒嘅海胆,小葱粒更带出海胆嘅鲜味。虽然蒜蓉多士嘅蒜蓉味唔算太浓,但都稍稍抢咗啲海胆味......香煎鲈鱼配香茅忌廉汁 - 超厚身嘅鱼扒,皮脆肉结实,难道系野生鲈鱼?忌廉淡淡嘅味道唔会抢走鱼味,讨好炭烧西班牙黑毛猪配蜜糖芥末汁 - 猪肉唔熟透带红系令人有啲却步,但上次喺旺角店抱住祟洋心态照食之后冇肚痛,今次再encore, 依然猪味浓而不膻,nice~自家制比利时73%黑朱古力心太软配意大利雪糕 - 几好味,朱古力味浓,但唔算特别格雷伯爵茶意大利雪糕伴天然蜂巢 - 好有茶味嘅雪糕,天然蜂巢好清甜,好食到唔停得口~后记 - 感觉尖咀店食材食味些微优于旺角店,惟环境唔够旺角店开扬地点亦唔太就脚。

黑松露野菌忌廉汤 - 浓郁菇菌味道

龙虾汤 - 亦十分浓郁,有粒粒虾肉,饮完食欲大振

2018-11-18
  • 香煎鲈鱼配香茅忌廉汁