2013-10-31 2735 浏览
今天同男朋友吃完饭。。。行过 Chez Shibata。。。见到D cake 几靓。。。决定喺度食甜品。拣左 "红桑莓心形蛋糕" and "香蕉moouse cake" 首先食嘅系 "红桑莓心形蛋糕"。。。个味道系几好嘅。。。酸同甜配合得唔唔错。。。texture 都几 smooth。。。不过唔知喺唔喺摆得耐。。。个饼底好湿。。。一 pat pat 咁。。。完全误喺一件 $40 蛋糕 嘅质素!见件cake唔对路...我地咪嗌个侍应过来问吓乜事。。。佢竟然同我讲 『我哋呢款心形蛋糕个饼底不lou都系咁。。。喺D糖水嚟㗎。。。个味无变就OK la』我够知o个D系糖水嚟㗎啦。。。唔通系镪水咩佢咁讲我咪咁听lor。。。只不过人地美心/东海堂 D cake $10 一件个饼底都唔会咁啦。。。有D失望!

红桑莓心形蛋糕
我够知o个D系糖水嚟㗎啦。。。唔通系镪水咩
红桑莓心形蛋糕
2013-10-30