2018-01-08
咁岩行開佐敦,諗住食返個糖水先返屋企,咁既weekend先夠滿足嘛,不過總之就伏左自己。因為突然想食芋圓,行到第3間先有,緊係咩都唔諗入左去先。佢話入面既其他野食加芋圓要$10,我即刻退而求其次,搵樣原本就有芋圓既食,搵左好耐發現得2款,1樣係榴連,1樣係芒果,唯有迫住食芒果。黎到即刻呆一呆,點解$35咁大杯既,好抵食喎,仲以為普通碗仔,而家起碼1.5倍!第一啖試左小丸子同芋圓先,唉...心知不妙了...芋圓外面無味,咬入面都有些少芋味,最大獲係佢既韌力,夠你跑一轉馬拉松,唔硬,就係好韌。唔好以為小丸子無事,佢先最伏,成口都係粉味,我以為佢未煮熟,不過又好似唔係,anyway,好難食。但係佢個芒果係好食既,甜酸度剛好,果肉唔會霉霉爛爛,大家食個芒果西米露最就好,應該最好食,又大碗。另一個都係丸子d fd,得花奶椰汁味,似融左既雪糕,丸子一樣好難食。評語同佢個名一樣:伊甸園,睇得唔食得,自己諗...
因為突然想食芋圓,行到第3間先有,緊係咩都唔諗入左去先。
芒果雙丸