太子抵食之選!爽快肉食體驗 xiaobiaodizhuzhu等级22025-09-26576 浏览 关注 太子抵食之選!大興「第尾牛扒」的爽快肉食體驗🤠今次同家人喺太子搵食,想搵大大啖肉嚟食!嚟到呢間以「第尾」自居嘅大興餐廳,反而有種親切嘅貼地感,餐廳氣氛熱鬧,充滿港式風情,係追求爽快飽足嘅好地方。「第尾」比我感覺係一種自嘲嘅幽默,但食物絕對交足功課,唔會「第尾」。呢類餐廳嘅好處就係唔使諗,目標明確。是日菜式如下:🍤 大蝦沙律▪︎🐂黑椒西冷牛扒▪︎忌廉湯▪︎羅宋湯▪︎🧊凍檸茶▪︎☕️凍檸水▪︎🧋凍華田黑椒西冷牛扒▪︎牛扒分量十足,叫咗七成熟,切開後肉色粉嫩。肉質屬於有咬口但唔會韌,蘸滿濃郁嘅黑椒汁,非常惹味滿足晒食肉獸嘅慾望🍤 大蝦沙律•沙律菜幾新鮮,大蝦都算爽口,加上沙律醬▪︎穩陣凍檸茶▪︎凍檸水▪︎凍華田,水準之上羅宋湯▪︎最愛餐包以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享太子抵食之選!爽快肉食體驗 大興餐廳 (第尾牛扒) https://s.openrice.com/QrLT0YffU00检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食推介美食黑椒西冷牛扒▪︎牛扒分量十足,叫咗七成熟,切開後肉色粉嫩。肉質屬於有咬口但唔會韌,蘸滿濃郁嘅黑椒汁,非常惹味滿足晒食肉獸嘅慾望🍤 大蝦沙律•沙律菜幾新鮮,大蝦都算爽口,加上沙律醬▪︎穩陣凍檸茶▪︎凍檸水▪︎凍華田,水準之上羅宋湯▪︎最愛餐包用餐途径堂食