2023-04-17 129 浏览
# 𝓟𝓻𝓲𝓷𝓬𝓮 𝓔𝓭𝔀𝓪𝓻𝓭太子酒吧街最近开咗好多新Cafe,今次试吓呢间地铁站A出口1分钟路程就到嘅复古咖啡室。餐厅喺布置方面每一个细节都落足心机,深啡色装修同埋木制家具,加上复古嘅吊灯及挂画,坐得舒服又宁静,加上食物质素不俗,不难成为最近人气店,排队Walk in都全场爆满,建议大家在官方Instagram先订位比较好。@ thesite_cafe✨今次试咗MAIN: 10oz 肉眼扒配沙律菜焗千层薯 HKD268 肉眼扒大约系五成熟,肉质柔嫩,时间烹调非常好,而且一早已经调好味,非常好食🤤配菜系薯角,炸得非常香脆可口,绝对系招牌菜式。PASTA: 青酱芦笋蘑菇意粉 HKD93纯素🌱人士都可以食,意粉烟靭度煮得刚刚好,而且选用扁意粉,配上青酱油腻感不重,好味。APPETIZER: 粗直薯条配黑松露酱 HKD50 玫瑰蜜糖酱鸡翼五只 HKD48个粗薯条系牛扒个配菜,但系呢个配咗黑松露酱,令薯条味道升华,个人比较喜欢有质感而且粗身既炸薯条,我与同行朋友都食得晒,绝对冇后悔叫多个薯条。而鸡翼就不过不失,玫瑰蜜糖味道好出,不过鸡翼就比较干身,如果比较厚肉就好啦。DRINKS: 叫咗三杯嘢

# 𝓟𝓻𝓲𝓷𝓬𝓮 𝓔𝓭𝔀𝓪𝓻𝓭

✨今次试咗

MAIN: 10oz 肉眼扒配沙律菜焗千层薯 HKD268

PASTA: 青酱芦笋蘑菇意粉 HKD93

APPETIZER: 粗直薯条配黑松露酱 HKD50
玫瑰蜜糖酱鸡翼五只 HKD48

DRINKS: 叫咗三杯嘢饮,感觉上都唔错,唔会太甜,个人比较推介抹茶latte,咖啡师拉花十分美观细致。

Cafe 暂时开业人流比较多,如果想过嚟叹返一个悠闲的下午或晚上,记得喺IG book定位啦🩵🩶

📍 The Site (太子)
太子西洋菜北街161号地下A舖

#foodiehongkong#hongkongfoodlover#hongkongfoodie#hongkongfood#foodsharing #foodie #eat #香港#hongkongfoodblogger #hongkongfoodlover#hongkongfoodie#instafoodhongkongrestaurant#hongkongeats#hongkongfoods#hongkongfoodbloggers#instafoodie #instafoodporn #instafoodgram #foodporn#吃货#香港美食 #吃货 #吃货女孩 #吃货日常 #相机食先#ka_foodicted

2023-04-17
庆祝纪念