2023-01-14 634 浏览
喺太子旺角呢头揾食 好多餐厅都系已经食过好多次 今次嚟嘅呢间餐厅听就听过几次啦 但系就未食过🫢 一于入嚟试吓佢 晚市套餐都几多选择 我就贪佢有嘢饮同埋可以用优惠价加配小食😝槟城黑豉油叉烧油饭配鱼丸汤呢度嘅叉烧 真系几推介 肉质软腍 而且好入味🐷 咸咸甜甜嘅黑豉油真系好夹 重点系配埋油饭 真系邪恶得嚟又好好食 食唔停口啊😋 侧边嘅鱼丸汤就比较清新 有简单嘅配料冬瓜同埋鱼蛋狮城芽菜走地鸡饭配白胡椒排骨茶我都几钟意佢嘅走地鸡 因为肉质实净 鸡肉唔肥 就算食埋层皮都唔会太邪恶😎 鸡嘅份量好多 面头仲有少少辣辣地嘅调味 同行友人因为想食得清淡啲 所以转咗白饭 不过佢食完一啖油饭之后就好后悔😂 因为油饭真系好出色 隔离嘅肉骨茶就好香胡椒味 入面仲有两条一字骨同埋豆卜添 一字骨煮得好软身 食起上嚟好方便😌轻怡拼盘呢个轻怡拼盘用优惠价加配 有春卷 鱼饼 卤蛋同埋鸡翼尖 春卷都几特别入面有蔬菜丝仲有个虾尾🍤 鸡翼尖近似海南鸡嘅调味 我都几钟意食呢个鸡翼尖长短脚(猪+鸡)见到佢嘅酱油鸡已经好想试 但系又食唔到咁多嘢 唯有试吓佢嘅小食啦😮 长短脚原来系讲紧猪手同埋鸡脚 呢个价钱来讲份量真系算几多🐷 呢度嘅
槟城黑豉油叉烧油饭配鱼丸汤
槟城黑豉油叉烧油饭配鱼丸汤
鱼丸汤
轻怡拼盘
轻怡拼盘
长短脚(猪+鸡)
见到佢嘅酱油鸡已经好想试 但系又食唔到咁多嘢 唯有试吓佢嘅小食啦😮 长短脚原来系讲紧猪手同埋鸡脚 呢个价钱来讲份量真系算几多🐷 呢度嘅卤水整得几好
长短脚(猪+鸡)
鲜油咖吔多士
本身已经好钟意食鲜油嘅我 对于呢个鲜油咖吔多真系抗拒唔到啊😌 咖吔同牛油嘅比例啱啱好唔会太过肥腻
鲜油咖吔多士
饮品
热鲜柠檬薏米水 本身以为呢一个饮品会冇乜味 点知原来系甜甜地嘅🫢 热新加坡即磨白咖啡 呢个咖啡几好饮 唔会太苦涩☕️
热鲜柠檬薏米水
热新加坡即磨白咖啡
呢间餐厅喺长沙湾都有舖㗎 如果喺𠮶边行过都可以食到呢间几好味嘅星马菜餐厅🍴
用餐时段