2018-09-07 2482 浏览
又系优闲西餐小店系列😆唔去揾食唔觉,原来真系有唔少呢类细细间、令人感觉优闲嘅西餐厅🙈今次呢间就位于太子,间店唔大,最多容纳到二十零个客人吧。.意大利饭上有朵用烟三文鱼卷出嘅花花🌸 烟三文鱼唔会太咸。烟三文鱼花入面有好多飞鱼籽。我会钟意再creamy少少再味道浓郁少少嘅risotto😛.一份猪仔骨有六条骨,骨肉都几易分离。招牌酱其实都系BBQ酱吧,食落甜甜哋,就咁食都唔会觉得好重口味。食落都多肉,肉质唔嚡,整体唔错😌而且一上枱嘅时候,我俾猪仔骨下面嘅薯条吓亲😹有好多薯条呀!!!menu写烧猪仔骨系配「特脆」薯条😂其实都系我地平时食到嘅薯条啦😹薯条即炸够热,食落薯条外层脆脆哋,咁已经够了😚.其实我一向钟意食炸鱼薯条,所以一见到有炸鱼薯条已经心郁郁😛由于烧猪仔骨本身已经配薯条,所以炸鱼呢到我地决定加$10将薯条转做蕃薯条🍠蕃薯条当然都系即炸,所以食落都系热嘅。我觉得蕃薯条同薯条一样都要点茄汁食先系最正嘅食法😙而炸鱼就一共有四件,唔算非常厚肉𠮶种,外层炸浆厚度适中,炸得几脆而食落唔油腻。.香蕉拖肥批系呢到嘅Signature Dessert,当然要试吓!落单时店员话一罐香蕉拖肥批唔算好大,所以
又系优闲西餐小店系列😆
今次呢间就位于太子,间店唔大,最多容纳到二十零个客人吧。

意大利饭上有朵用烟三文鱼卷出嘅花花🌸 烟三文鱼唔会太咸。
烟三文鱼飞鱼子意大利饭

烟三文鱼花入面有好多飞鱼籽。
我会钟意再creamy少少再味道浓郁少少嘅risotto😛
一份猪仔骨有六条骨,骨肉都几易分离。
招牌酱烧猪仔骨拼特脆薯条

食落都多肉,肉质唔嚡,整体唔错😌
薯条即炸够热,食落薯条外层脆脆哋,咁已经够了😚
其实我一向钟意食炸鱼薯条,所以一见到有炸鱼薯条已经心郁郁😛
啤酒炸浆炸鱼配甜薯条

蕃薯条当然都系即炸,所以食落都系热嘅。
我觉得蕃薯条同薯条一样都要点茄汁食先系最正嘅食法😙
香蕉拖肥批

落单时店员话一罐香蕉拖肥批唔算好大,所以我地决定一人叫一罐🤫
原来唔系我想像中嘅「批」。
佢系以好多好幼滑嘅cream为主,底下就有层香蕉,食落唔会过甜,特别啱钟意食cream嘅人。

不过因为有好多cream,所以一个人食哂成罐之后会觉得有啲溜🙈都系2人share一罐会好啲😝
两个人叫咗以上咁多嘢食(要记得香蕉拖肥批仲系叫咗一人一个😹)但最后我地都清哂所有食物🤰🏻
另外我都叫咗杯哈蜜瓜菠萝梳打($40),系用鲜果蓉制作嘅梳打,味道自然又甜度适中,真系feel到有哈蜜瓜蓉㗎!
哈蜜瓜菠萝梳打

口渴嘅话都不妨可以叫杯梳打试试🤣