奶奶已在愛民邨住了幾十年,一路看着天馬和時不時幫襯天馬的.... 但經過我哋昨天的經歷之後, 都不敢再恭維了。仲話成日幫襯佢, 今時今日佢點做生意吖!!! 食物水準已經好一般啦!昨日中午在天馬買了三個飯盒 的味道認真麻麻, 所謂最出名的炸豬排飯都極之失望 , 白汁味道淡, 黑椒汁又唔辣只有喊, 三杯飲品 (一杯嚟錯, 我哋要凍檸樂, 嚟咗凍檸茶囉!) 和 一個湯通粉, 買了票之後, 便排隊等餐囉!

题外话/补充资料: [b][/b]點知嗰個「四眼仔」,一路收order, 一路做我後面的10個orders..... 都唔快手攪掂我哋的食物和飲品! 已經等了20分鐘, 都比足時間佢玩嘢 & 雕花啦! 真的忍唔住出聲, 問佢點解咁耐都未有, 佢話做緊囉, 個個都要等咁耐架啦! 我話你一路做後面的Orders, 而且一定做咗熟人添, 仲有隔離『醫生』添! 佢仲喺度反駁咗好耐, 仲戚眉戚眼添! 仲等我攞刀叉時,佢仲話即管攞多啲刀叉啦! 我想知佢係「太子爺」嗎? 佢係「老闆」嗎? 邊個教佢啲服務流程和服務態度呀? 今時今日仲可以咁樣嗎 ? 生客唔係客呀 ? 有幾多熟客可以維持你日常的生意呢 ? 現在係舊邨還可以這樣無重管, 如果有朝一日你搬出其他住宅或商業區, 咁嘅態度一早唔掂啦! 應該好好檢討吓啦! [b][/b]
2012-07-29
20 分钟 (外卖自取)