2016-08-26
如果好似食客pwp9511所講嘅話!我覺得成個廚房出品部班底要換哂!!我係一名中泰混血兒、亦係一名略有天份嘅天才廚師亦係食家。論心以言本人未曾光顧貴店、不知出品是否如此差劣、但作為廚師應有責任、保持出品新鮮、應有水準、出品大細均衡、及理應顧及進食者(每位客人)的感受、即係將心比己、每樣出品都要用心制作、對食品、出品有要求、及要有一個準則!過得自己過得客人!咁樣客人先會有信心光顧至於樓面方面、因為樓面係前線員工亦係最先接待客人、最先知道客人嘅要求!所以一間有規模、有水準嘅餐廳除咗出品令客人滿意外、樓面嘅服務態度亦係十分重要、因為無論廚師嘅出品如何有高水準、亦要樓面有水準嘅服務態度配合才可得到客人嘅認同、稱讚、何況每間食店都有一個名為“神秘顧客”的客人、去寫每間食店嘅食評!所以作為一間餐廳嘅經理、主廚要有高度嘅能力去培訓每位員工、所以用心去做每一件事係最重要、何況餐廳除咗係飲食業之外、亦係服務性行業!即係食品要令客人滿意外、服務態度亦要得到客人認同!