因为睇完戏夜嘅关系加埋天寒地冻得返十几度,同屋企人决定去打边炉暖下胃😋😋预先book 左嘅关系下,我地黎左呢间系佐敦嘅尚鲜海鲜火锅料理,系采取单点汤底同埋食材,唔系放题饮食制,食物品质控制上比较有保证👍👍餐厅嘅座位都阔落,四人枱嘅枱面甚广,适合放置多食材👍 中间有放置电磁炉嘅位置。未拣汤底已经有酱料架比我地调配豉油/火锅酱料,种类亦足够满足各人口味,自己最钟意系炸蒜,沙茶酱加豉油👍👍至于汤底方面我地就预先同老板预订左每日限定嘅川贝炖海底椰鳄鱼排汤,听老板讲系每日新鲜炖起以确保质素,如果想食试嘅话要预早book。未拣火锅料之前,店员贴心咁帮我地捞起炖汤汤底嘅汤渣以及先让我地品尝个汤底。材料有鸡脚,瘦肉,川贝,鳄鱼排,海底椰等等,入口比想像中清新,带少少药材味道,非常适合系冬天饮用👍👍👍至于火锅食材方面,自己同屋企人对非常钟意极上手切安格斯牛,厚度啱啱好,渌大概十多秒便可,入口鲜嫩多汁,牛味非常浓厚,完全唔系出面火锅嘅肥牛可比,十分推荐!!!!西洋菜香菇饺用料丰富,西洋菜及香菇切粒切得大小适中,保持到爽脆口感👍👍脆骨腩及脆腩片好新鲜不带腥,屋企人平时不太好鱼类亦表示可以食多几块😋另外日式

川贝海底椰炖鳄鱼排汤

极上手切安格斯牛

西洋菜香菇饺

脆骨腩

脆鲩鱼片

日式叉烧

另外日式叉烧亦都有惊喜,本身已经半熟,渌数十秒已可食用,真系有d似平时系日本拉面食到嘅叉烧嘅感觉,肉质腍且入味👍👍

田园有机蔬菜篮

有机田园蔬菜篮份量比想像中大,亦足够新鲜👍

洛神花蜜

青柠梳打蜜

我地都有叫左两杯餐饮,包括青柠梳打蜜同洛神花蜜,两杯都带微酸,好开胃😋

总括嚟讲呢间火锅餐厅用料优质新鲜,坐得舒服,如果大家已经食厌左平时既饮食火锅,想试啲真正有质素同用心选材嘅火锅餐厅,好推荐大家黎试试👍
2018-12-12
川贝海底椰炖鳄鱼排汤