餐厅: 天天海南雞飯 (新城市廣場三期)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-06-09 91 浏览
一直都好想试嘅天天海南鸡饭终于试到啦!今日同朋友收工就去咗沙田分店试试佢必点大佬推荐第一位嘅正宗海南鸡$188/中份呢个价钱佢都真系相当大份唔好睇佢好似装唔晒成个盘咁其实系因为佢个盘真系比较大咋鸡肉食落去非常之嫩滑~而且啖啖肉无乜骨点解得海南鸡嘅?个饭呢?饭系要散叫㗎不过因为我哋都唔系好肚饿所以就冇叫到饭啦必试皮薄馅靓小笼包原味 $28@2只 黑松露 $38@2只见到佢个三色小笼包都好似好正一次过满足我三个愿望不过朋友唔食得辣,所以就冇叫到,我哋试咗原味同埋黑松露味最特别嘅系佢啲醋唔系好似平时𠮶啲咁样点嚟食,系俾你唧落去啲肉入边!咁样食嘅时候就会充满醋味,但系又唔会得出面啲皮局部地酸呢个谂法真系值得一赞!无失望~皮薄馅靓原只椰子八宝汤$88见到写话炖足四个钟好耐冇饮过汤嘅我就试试佢果然真系好足料啊!而且嚟到嘅时候真系原只椰子🥥上,放左一阵先饮都仲系热辣辣㗎!好饮有原粒栗子~螺片~鸡肉~瘦肉~淮山等⋯⋯⋯⋯大推大推!诚意推介!芥末花螺$98本身都觉得小贵,但系真系超级有惊喜!!!啲花螺系超级爽口而且入味食到我停唔到口下面仲有好多青瓜~都系超级入味酸酸辣辣咁~非常适合香港呢啲天气钟意食腌青
一直都好想试嘅天天海南鸡饭终于试到啦!
今日同朋友收工就去咗沙田分店试试佢

必点大佬推荐第一位嘅正宗海南鸡

$188/中份
呢个价钱佢都真系相当大份
唔好睇佢好似装唔晒成个盘咁
其实系因为佢个盘真系比较大咋
鸡肉食落去非常之嫩滑~而且啖啖肉无乜骨

正宗海南鸡

点解得海南鸡嘅?个饭呢?
饭系要散叫㗎
不过因为我哋都唔系好肚饿所以就冇叫到饭啦

必试皮薄馅靓小笼包

原味 $28@2只
黑松露 $38@2只

见到佢个三色小笼包都好似好正
一次过满足我三个愿望
不过朋友唔食得辣,所以就冇叫到,我哋试咗原味同埋黑松露味
最特别嘅系佢啲醋
唔系好似平时𠮶啲咁样点嚟食,系俾你唧落去啲肉入边!
咁样食嘅时候就会充满醋味,但系又唔会得出面啲皮局部地酸
呢个谂法真系值得一赞!
无失望~皮薄馅靓

酸酸辣辣咁~非常适合香港呢啲天气
钟意食腌青瓜嘅朋友必叫啊
而且店员姐姐仲好贴心
知道我朋友去咗洗手间特登等佢返嚟先上菜
等我哋可以打卡,捕捉仙气飘飘嘅一面

芥末花螺

值得一试嘅甜品🍮花好月圆

CP值不错!花好月圆,即系原味豆花配美绿
豆花非常滑~配埋美绿好夹
唔钟意食美禄嘅朋友可以试吓叫原味豆花~

想特别一赞
佢啲茶都非常之好饮呀
本身谂住问吓店员系咩茶但系唔记得咗

再顺便一赞
不得不说佢呢份Menu真系好有杂志感
觉得设计得好有心思~
2022-06-08
用餐时段