一开始系俾佢个靓景吸引咗 餐厅装修真系好靓 好colourful 好有清迈feel 🏝🛶近落地大玻璃几张枱都系有咕臣嘅卡位我哋就拣咗入啲嘅高枱 围绕身边嘅都系用竹片拼接而成嘅图案好呈现到泰国建筑特色۞𖣘📌分类#couple_fooddiary_东南亚 #couple_fooddiary大角嘴⍟ 前菜:虾片 (每枱一份)店员会先俾一小篮虾片 大约有10几片口感比出面𠮶啲硬啲 不过作为前菜都几好嘅☼☼☼☼☼☼☼☼ ☼☼☼☼☼☼☼☼𖣘小菜:蟹肉奄列 $138𝑇ℎ𝑎𝑖 𝑂𝑚𝑒𝑙𝑒𝑡𝑡𝑒 𝑐𝑟𝑎𝑏 𝑚𝑒𝑎𝑡 𝑠𝑝𝑟𝑖𝑛𝑔 𝑜𝑛𝑖𝑜𝑛份量唔算好大 不过蟹肉都算足 每一啖都有一丝丝嘅蟹肉 初初食系几香口 点个泰式酸辣酱 系夹嘅不过食到中后期有啲漏(❍ᴥ❍ʋ)后尾见到成只碟都系油…整体感觉好一般 普通奄列 性价比低不推荐大家点☞︎ 𝗧𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟲/𝟭𝟬 𝗥𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗮𝗻𝗱: 𝟰/𝟭𝟬☼☼☼☼☼☼☼☼ ☼☼☼☼☼☼☼☼❀ 主菜:伊善炭烧火鸡 $138𝐶ℎ𝑎𝑟𝑐𝑜𝑎𝑙 𝑔𝑟𝑖𝑙𝑙𝑒𝑑 𝑚𝑎𝑟𝑖𝑛𝑎𝑡𝑒𝑑 𝑇ℎ𝑎𝑖 𝐶ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛 呢个整左成25分钟 用炭火慢慢烤鸡肉烤得好均匀 外面脆皮 好香炭烧味入面未
一开始系俾佢个靓景吸引咗
𖣘
📌分类
#couple_fooddiary_东南亚
#couple_fooddiary大角嘴

⍟ 前菜:虾片 (每枱一份)
店员会先俾一小篮虾片 大约有10几片
口感比出面𠮶啲硬啲 不过作为前菜都几好嘅

☼☼☼☼☼☼☼☼ ☼☼☼☼☼☼☼☼
𖣘小菜:蟹肉奄列 $138

份量唔算好大 不过蟹肉都算足
每一啖都有一丝丝嘅蟹肉
初初食系几香口 点个泰式酸辣酱 系夹嘅
不过食到中后期有啲漏(❍ᴥ❍ʋ)
后尾见到成只碟都系油…
整体感觉好一般 普通奄列 性价比低

再点埋佢𠮶只用洋葱 葱整成嘅醋
味道系有泰国街头嘅风味
如果大家会去呢间 推介大家试呢个
不过 呢个价钱 如果份量多啲就更好啦

☞︎ 𝗧𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬 𝗥𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗮𝗻𝗱: 𝟲.𝟱/𝟭𝟬
蟹肉奄列
伊善炭烧火鸡