一行到餐厅门口已经觉得系非常IG-able,鲜艳色彩嘅装修,同埋服务热情嘅东南亚staff,会令到你有种一秒飞泰国的错觉。入座后送上东南亚风味嘅虾片,staff开始推介我地必食嘅餐点,同埋都强调左要试炭烧类,最后同老板倾计时先知原黎炭烧系餐厅嘅招牌。姜汁菠萝沙冰第一次见到咁嘅组合,试落口又非常之fresh,姜汁味足不过唔辣同菠萝味完美配搭,食重口味嘢就要饮呢杯啦海鲜青木瓜沙律清爽口感非常适合做开胃前菜,酱汁唔会太酸,海鲜用料也都好真材实料呀~如果可以大份少少更完美,因为实在停不了口。伊善炭火烧牛肉一端上桌我终于知道点解系咁推介我地试炭烧嘢啦!粉嫩粉嫩的牛肉,烧完出黎都仲咁juicy冇多余嘅调味,搭配上秘制沾酱,绝对值得你一试蟹肉炒饭最不带有期待的一道,却有惊喜因为老公想食主食,所以决定拣一个清淡口味嘅炒饭,但点都估唔到,看似普通食起都好够味仲系啖啖有蟹肉辣肉碎生菜包不爱吃饭的我,只要有泰菜我就离不开生菜包,呢间口味系青柠味重d清爽口感嘅嘎抛猪,生菜部分系mix沙律菜,口感多左唔同嘅层次。好感谢在我想食甜品果一刻,老板大方招待左一份芒果糯米饭。个味道就同我系清迈夜市食嘅一模一样🥺🥺整体而

虾片

姜汁菠萝沙冰

伊善炭火烧牛肉
冇多余嘅调味,搭配上秘制沾酱,绝对值得你一试
炭烧牛肉

蟹肉炒饭
最不带有期待的一道,却有惊喜

辣肉碎生菜包

肉碎生菜包

整体而言系一间值得再回访嘅餐厅,系服务态度、食物味道、装修摆设黎讲都系水准之上
2022-01-04
用餐时段