2013-08-31 8161 浏览
如果熟悉油尖旺区都知道大角咀都算半个旧区,但呢几年真系变左好多,印象最深刻就系市政大厦既落成,然后附近又起左两栋酒店。今次我就去左位于大角咀新起冇耐既九龙珀丽酒店,因为友人有优惠券,加上价钱又唔贵,一时无妨!晚上自助餐系六点半开始,一般都需要预约!餐厅位于酒店2楼,以白色为主,望落好新净,好舒服! 好快有人带你埋位,就可以出去搏杀了! 好好彩,呢排佢地有即开生蚝啊!有澳洲蚝同法国蚝拣!一次最多每样两只。其实好易分,大只的就系澳洲蚝,细的就系法国蚝!而澳洲蚝就鲜甜易入口同爽口的,正啊!法国蚝就海水味重的,会咸的!好快就食左成打落肚!  另外仲有刺身食,虽然间间都差唔多,但三文鱼刺身切到好厚,肥美又新鲜,必食啊!我们又夹左的蟹脚食,中规中矩,仲意海鲜又唔怕食到成手壳既要试下!佢地亦有好大旧烧牛肉,你要佢会切比你,然后加pat芥末系隔离 同淋烧汁系上面。讲真味道都ok,一的都唔un,虽然的肉系粉红色,但系熟架啦!食到呢度都饱饱地啦,就出去望下有咩食.....其实仲有好多野食,如沙律,炒饭,鱼,天妇罗,意粉等等对于一个女仔来讲,甜品系生命中最重要既野食之一,所以最后就留番个肚食甜品啦!以

好快有人带你埋位,就可以出去搏杀了!

澳洲蚝
法国蚝

刺身
冻盘区

甜品
以咁既价钱来讲,呢度样样甜品都好好食架,我就最中意焦糖炖蛋啦,焦糖好脆,炖蛋好香好滑! 我食左起码3件

其实友人仲特登落order 叫师傅另外整左个cake 俾我们! 如果你们有人生日,可以另外order cake 架!
芒果拿破仑
呢个真系不得了,个卖相已经值100分! 一食落去真系好吃到叫出来,哈哈哈!因为真系唔知原来甘好食, 芒果全部都系甜架,加埋的custard 同劲脆既酥皮,真系完美既享受,好食过出面的连锁蛋糕店! 我地就算劲饱点都要食埋个cake!

唔好话我烦,虽然香港有好多酒店自助餐任你拣,但呢个价钱绝对系物超所值(唔洗3旧水)!无论系服务,洁净度,食物卫生同质素,我都认为系值既!有机会真系要来试下啦!

2013-05-29
庆祝纪念