2023-02-08 69 浏览
友人喺呢头返工 好推介呢间正宗马拉菜餐厅 一行入去呢间餐厅已经觉得好有马来西亚风味😌娘惹叻沙渗渗 有食过马来西亚菜嘅人都知道渗渗即系油面同米粉mix埋 个人就觉得呢个配搭几特别 所以基本上每次去亲马来西亚餐厅都会嗌渗渗🤣 呢一个叻沙汤底好浓郁 好香椰奶味 用咗马来西亚嘅香料酱料 配料仲有两只大虾 两只蚬 鱼片 豆卜 索晒啲汤 真系好正🥰砂煲老鼠粉用煲仔上 风味十足😎 呢碟老鼠粉其实系银针粉配上肉碎 虾米 鱼仔 猪油榨同埋半熟蛋等嘅配料配搭而成😍 味道甜甜地 但又令人食唔停口😺 仲有葱花 洋葱 炸葱 炸蒜 蒜蓉同辣椒🌶️ 令呢个老鼠粉更香 更惹味古仔路肉骨茶肉骨茶系马来西亚名物 用中药同肉煲成 呢度嘅肉骨茶完全冇苦涩味🍵 甘香易入口 我地嗌呢个细渗 入面有齐一字骨 三层肉 猪手仔 鸡脚 猪肚 豆卜等嘅配料🐷 仲有嚿油炸鬼喺面头 材料丰富 系个营养价值高嘅食物美禄恐龙呢个啱晒充满童心嘅朋友 系童年回忆呀🍫 美禄香浓 配埋面头嘅美禄粉小山 有口感得嚟又令美禄底更浓木瓜香蕉鲜牛奶呢个系健康嘅选择 饮品有淡淡嘅木瓜味 唔会太甜 加上质感唔会太杰🥛呢间马拉菜嘅味道几正宗 特别钟意砂煲老鼠粉 真系够晒
娘惹叻沙渗渗
娘惹叻沙渗渗
古仔路肉骨茶
古仔路肉骨茶
美禄恐龙
美禄恐龙
木瓜香蕉鲜牛奶
木瓜香蕉鲜牛奶
呢间马拉菜嘅味道几正宗 特别钟意砂煲老鼠粉 真系够晒惹味🥰 快啲嚟试吓啦
用餐时段