2024-02-22 57 浏览
有老友記喺奧運站住,約埋一齊搵食先,今日四人前大家都想食日式燒肉附近有啲咩好選擇呢?路過利奧坊見到新張不久嘅「一方燒肉」俾佢哋放喺門口嘅大大隻牛吸引咗,牛仔上仲好詳細寫上牛嘅不同部位,牛魔王嘅我睇咗好耐,更加吸引就係佢哋有一個超抵嘅四人餐,超級多嘢食,本來已經價錢好實惠,咁啱我哋早去到6:30之前仲有七五折,完全唔需要考慮👍🏻順帶一提呢度嘅師傅兼老闆以往係做開高級的Omakase,對食材質素要求非常高,難怪我哋食緊呢個套餐所有嘅肉類都好高質素,而且我哋一邊燒,店員一路協助我哋,確保燒肉嘅時間剛剛好,才令我哋食到最佳美味😋🌟極上燒肉鍋物盛盒 $ 1388超級大優惠6:30前75折/ 8:30後8折▪️套餐包括麵豉湯、前菜(酸汁蕃茄)、沙律(新鮮沙律菜)、主食(燒飯團)、甜品和菓子(蜜瓜、綠豆),以下是套餐的主打食物 ,四人前真係非常夠飽肚👍🏻👍🏻▪️煎軟骨餃子/ 忌廉蟹肉薯餅燒肉之前先來兩個香口前菜,煎得香脆熱辣辣嘅軟骨餃子熱辣辣沾上酸汁,簡單又美味,而忌廉蟹肉薯餅是我的至愛,香脆外皮包住Creamy嘅忌廉蟹肉,味蕾瞬間打開▪️A5和牛大判燒▪️A5和牛小排▪️美國Prime 牛小排三款牛肉非常高

🌟極上燒肉鍋物盛盒 $ 1388
超級大優惠6:30前75折/ 8:30後8折

▪️煎軟骨餃子/ 忌廉蟹肉薯餅

▪️A5和牛大判燒
▪️A5和牛小排
▪️美國Prime 牛小排
三款牛肉非常高質,口感各有不同,兩款和牛油脂滿滿,入口即溶,而美國牛小排亦非常軟腍有咬口,另外最讃係和牛大判薄燒,燒至五成熟在沾上生蛋黃醬油汁,簡直係人間美味

▪️牛油紫蘇廣島蠔
廣島蠔好飽滿,一邊燒至焦香,另外一邊吸收了牛油的味道,而且剛剛熟,口感Juicy 好味道

▪️帆立貝
超大隻可以一開四片,帆立貝放在殼上放滿牛油一齊燒,香氣撲鼻,可以燒至半生熟就是最美味

▪️日本雞排
唔好以為雞肉係平民嘢,原來係日本產使用,雞皮特別香口,肉質多汁軟腍,充滿雞油香,爭啲就想encore

▪️黑豚豬梅肉
黑豚肉條爽口又彈牙,用了自家製嘅麵豉醬醃製,燒熟咗之後有一股香甜味道

▪️野菜小鍋配牛肩胛、和牛牛肋條
野菜鍋一樣份量十足,有娃娃菜、金菇、香菇、冬菇、滑豆腐、小菠菜,煲完之後湯頭清甜,再配埋非常優質嘅牛肩胛和和牛牛肋條,完美