今晚嚟咗位于美国小镇大街园区嘅大街饼店。宜家临近圣诞节,成条小镇大街都好有圣诞气氛,大街饼店当然都唔例外啦。室内外都有圣诞布置。饼店设计好有传统美式饼店风格。室内相片估计系和路-迪士尼同屋企人?呢点我都唔系太清楚。不过多咗呢几张相间饼店个feel即时有时代感咗。饼店有卖各式各样嘅面包、蛋糕、甜品同饮品。都有套餐。我叫咗个Mickey & Minnie奇幻圣诞蛋糕。佢系一个圆形嘅牛油蛋糕,上面有一层白色忌廉扮雪,绿色忌廉扮圣诞树,再加多一块米奇米妮朱古力牌。卖相都算唔错,几有冬日圣诞气氛🎄扮圣诞树啲绿色忌廉入面,仲有一支朱古力百力滋做支撑。呢个设计令到圣诞树造型嘅忌廉冇咁易变形外,又多支百力滋饼送蛋糕,抵赞👍🏻👍🏻佢基本上系美心西饼嚟嘅。出单时直接出埋美心。蛋糕原价系$58,但我有迪士尼金卡85折后$49.3。个蛋糕都算几大个,我当埋佢做晚饭都ok。乐园嚟讲都算性价比唔错。不过我唔知系因为乐园气氛好啲、迪士尼对美心摆入嚟卖啲饼有额外要求定点。我总觉得呢件蛋糕比起出面美心西饼店卖嘅好食得多。佢啲cream软身啲又好似冇咁人工甜🤔
今晚嚟咗位于美国小镇大街园区嘅大街饼店。
饼店设计好有传统美式饼店风格。
饼店有卖各式各样嘅面包、蛋糕、甜品同饮品。都有套餐。
我叫咗个Mickey & Minnie奇幻圣诞蛋糕。
卖相都算唔错,几有冬日圣诞气氛🎄
Mickey & Minnie 奇幻圣诞蛋糕
扮圣诞树啲绿色忌廉入面,仲有一支朱古力百力滋做支撑。
佢基本上系美心西饼嚟嘅。出单时直接出埋美心。
蛋糕原价系$58,但我有迪士尼金卡85折后$49.3。
2023-12-05
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
Mickey & Minnie 奇幻圣诞蛋糕